Arlo Essential XL Spotlight
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Arlo Essential XL Spotlight Camera (VMC2032)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Extreme accuduur
 • Zeer gemakkelijk te plaatsen
 • Kan in een eigen 'zone' (dus zonder hub) worden aangestuurd

THE BAD

 • Met name in het donker loopt het detailniveau in de opnamen snel terug

Met de Arlo Essential XL Spotlight krijg je een Arlo camera met extreme accuduur. Daarnaast bevat deze de spotlight zoals geïntroduceerd is in de derde Pro generatie. Daarmee kun je in het donker filmen, in kleur en dat is een tof verhaal.

De Arlo Essential Series

De Arlo Essential series bestaat uit autonome camera’s. Deze hebben geen hub meer nodig en verbinden direct via WiFi. De series bestaat uit de Essential, Essential Spotlight en de Essential Indoor camera. Van de Essential Spotlight is nu ook deze XL variant verschenen.

Unboxing

In de verpakking vinden we bijna alles dat we van Arlo verwachten. Een handige muurbeugel om de camera te monteren, een USB laadkabel met adapter en een boel documentatie. Het enige dat lijkt te ontbreken is de bekende raamsticker waarmee je zichtbaar kunt maken dat je met Arlo aan het filmen bent.

https://www.youtube.com/watch?v=n0N201ovcAc

Opladen

Voor het eerste gebruik is het handig de camera even op te laden. Dit kan met de meegeleverde micro-USB kabel. Helaas heeft Arlo nog niet de stap naar USB-C gezet. Dit komt vast wel in een volgende generatie. Echt een drama is het overigens niet. Lang was micro-USB de leidende standaard en het kabeltje zit er gewoon bij.

Montage

Normaal heb je twee montageopties. Je kunt kiezen voor een statiefmontage (je kunt de camera eventueel ondersteboven monteren en dit in de software corrigeren) of magneetmontage. De magneetbeugels worden niet meer meegeleverd. Wanneer we deze proberen, snappen we waarom. Hoewel ze wel op de camera klikken, is de magnetische verbinding gewoon niet sterk genoeg voor het enorme gewicht van de batterij in deze XL. De muurbeugel is dus de enige juiste keuze en dat is helemaal prima.

De behuizing van de Arlo Essential Xl is volledig weerbestendig. Je hoeft dus geen rekening te houden met regen of sneeuw. Dit doen ze al jaren heel erg goed bij Arlo. Optioneel zou je overigens nog een solar paneel kunnen toevoegen. Dan heb zou je in theorie helemaal nooit meer hoeven op te laden.

Geluidskwaliteit

De camera staat het toe om de discussie aan te gaan met de persoon die je filmt. De vertraging op het beeld is echter wel gigantisch. Bij ons liep die op tot 10 seconden. Het bereik van de camera was daarbij gemiddeld (de app geeft je een indicatie van de kwaliteit van de verbinding). Het opnamevolume is relatief laag, maar via de app toch zeer goed hoorbaar. Mocht het nodig zijn, kun je ook de sirene op de camera activeren. Voor bovenstaande video hebben we het geluid dan ook flink moeten opkrikken.

Beeldkwaliteit

Wat Arlo redelijk uniek maakt, is de spotlight functie op haar camera’s. Hiermee is het traditionele nachtzicht vervangen. Een felle, witte LED straalt alles voor de camera aan om zo kleuren op te kunnen nemen.

Met 1080p neemt het systeem op in FullHD. Dat is heel netjes. Echter valt het wel op dat de resolutie ’s nachts een stuk minder is dan overdag. Mogelijk door compressie of ruiscompensatie. Laten we eerlijk zijn, Arlo moet natuurlijk ook nog een reden kunnen geven om voor de Pro series te gaan. Dit zal zonder twijfel een reden zijn om je te laten verlangen naar een scherper beeld, maar slecht is het zeker niet. De lens filmt overigens in een hoek van 130 graden. Net iets minder dan de Pro en Ultra series. Je kunt het zelf zien in de video.

Cloud opslag en service

Voorheen was de gratis cloudopslag van Arlo een hele sterke reden om voor het merk te kiezen. Nu ze onderdeel zijn van Verisure is het gratis aanbod sterk verzwakt. Zonder een abonnement kun je echt alleen nog livestreaming doen en gebruik maken van bewegingsmeldingen. Vroeger kon je tot 7 dagen meldingen terugkijken. Dat is dus niet meer het geval.

Vanaf €2,99 per camera of €9,99 voor onbeperkt veel camera’s kun je gebruik gaan maken van het Secure plan waar je tot 2K beelden in kunt opslaan. Dat is meer dan deze camera kan leveren. Je krijgt dan 30 dagen terugkijken. Nog steeds een aantrekkelijke prijsstelling. Daarnaast is er een Secure Plus plan dat tot 4K resolutie gaat en tot 60 dagen terug. In alle gevallen wordt jouw camera vervangen bij diefstal.

Integraties

Arlo was één van de eerste cameramerken die integreerde met IFTTT. Inmiddels kun je voor smart home koppelingen veel meer integraties gebruiken. Zo zijn de camera’s geschikt voor HomeKit, Alexa, Google Assistant en SmartThings.

Conclusie Arlo Essential XL Spotlight Camera (VMC2032)

Wil je heel lang geen zorgen hebben over de accuduur van jouw camera? Dan is de Arlo Essential XL Spotlight Camera (VMC2032) met haar extreme accuduur een interessante aankoop. De beeldkwaliteit is overdag erg goed. ’s Avonds is kleurenbeeld erg waardevol, maar dan loopt het detailniveau in het beeld wel sterk terug. Daar presteren de Pro series doorgaans een stuk beter.

Arlo Essential XL Spotlight Camera kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

2 reacties

 1. Zet er nou een adapter voor het opladen bij
  Bij deze die ik gekocht heb niet alleen een kabeltje.
  En waarmee moet hij geladen worden? Volt en ampaire.
  Het is allemaal onduidelijk
  Graag antwoord.

 2. Gekocht en gemonteerd. Het zijn mooie compacte camera’s maar de aanmelden en werkend krijgen heeft mij wel een ochtend gekost. Het moet op de 2.4Gh line worden aangesloten en kan niet op het 5Gh. Wij hebben beide werkend en dan is het gokken wanneer de router op het 2.4Gh net gaat. Kortom dan is het een gedoe, maar uiteindelijk werkend.
  De camera geeft 130 graden beeld en ik wil een smaller beeld in de lengte dus heb de camera 90 graden gedraaid en dat werkt. Echter alleen krijg je bij het terug zien een dwars beeld. Niet heel erg maar wel lastig.
  Verder ben ik er wel blij mee want andere systemen zijn vele male duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.