Ikea Starkvind bijzettafel
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ikea lanceert slimme Starkvind luchtreinigers

Ikea betreedt met haar smart home producten wederom een nieuwe markt. De meubelgigant lanceert twee bijzettafels met Starkvind luchtreinigers en twee losse luchtreinigers.

Net als de slimme lampen en Sonos speakers van Ikea, kunnen de luchtreinigers worden gekoppeld aan de Tradfri hub van Ikea. Daarmee worden ze op afstand bedienbaar. Je kunt dan zelf de snelheid van de ventilatie instellen. Het is echter ook mogelijk om de luchtreinigers op basis van sensordata autonoom de lucht te laten reinigen.

Ikea Starkvind bijzettafel

De Starkvind luchtreiniger werkt met drie filterlagen. Het voorfilter vangt grove stofdeeltjes, haar en stof op. Het tweede filter houdt 99,5% van het fijnstof en de pollen tegen. Daarbij gaat het om deeltjes met een formaat van minimaal 2,5 μm. Het derde filter is optioneel en betreft een koolstoffilter. Dat filtert met name gassen en geurtjes uit de lucht. Denk aan de geuren die ontstaan door te koken, huisdieren of inflatie van jouw darmkanaal na een stevige kapsalon.

De Starkvind luchtreiniger komt als ronde bijzettafel met een licht- en donker eikenfineer. Leuk detail is dat één van de poten zo is ontworpen dat de stroomkabel hier doorheen kan lopen zodat je geen loshangende kabel achter je tafeltje hebt. Slim! Daarnaast is deze met een beugel los neer te zetten in jouw interieur. Één Starkvind luchtreiniger is sterk genoeg om een kamer tot 20m2 van schone lucht te voorzien. Let wel, een luchtreiniger is geen boom. Voor meer zuurstof in huis is het nog altijd belangrijk een raampje open te zetten.

Ikea Starkvind Producten naast elkaar

De Ikea Starkvind luchtreiniger kost los €99,95. Je krijgt hem dan met metalen standaard. Met bijzettafel kost deze €149. Ikea levert de Starkvind zonder het optionele koolstoffilter. Het is onbekend of Ikea de filters ook weer inzamelt.

Het 2-laags standaard filter is met een prijskaartje van €9,99 enorm goedkoop ten opzichte van concurrerende systemen. Ook het koolstoffilter is met €14,99 enorm scherp in de markt gezet. Mogelijk bewijst Ikea hier dat het in zulke grote volumes kan produceren en met zoveel efficiëntie, dat het concurrenten ook op dit gebied gemakkelijk buiten spel kan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.