Huawei mag weer automotive chips produceren

Een opsteker voor Huawei. Nu er een wereldwijd tekort is aan chipsets, mag Huawei weer chipsets gaan produceren. Daarbij wordt het door de VS wel gebonden aan een specifieke lijn chipsets.

Huawei mag voorlopig nog steeds geen 5G chipsets maken, waardoor het voorzien in chips voor haar eigen smartphones nog wel even problematisch blijft. Chipsets voor de automotive industrie mag het bedrijf nu wel gaan produceren. Hiervoor moet het namelijk chips inkopen in de VS. Onder de ban van Trump, mochten Amerikaanse bedrijven niet zondermeer handel drijven met de Chinees.

Amerikaanse bedrijven hebben nu toestemming gekregen om chips en andere technologie aan Huawei te gaan leveren.

In hoeverre Huawei aan autofabrikanten gaat leveren is nog niet bekend. Het is namelijk zo dat Huawei aan een eigen, elektrische auto werkt. Ook daarvoor heeft het veel chips nodig. De auto moet dit jaar al op de markt komen en de afzet in China alleen zou al gigantisch kunnen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram