Jabra Elite 7 Pro in meisje
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit zijn de nieuwe Jabra Elite headsets

Jabra kondigde vanmiddag nieuwe headsets in de Elite series aan. De Jabra Elite 7 Active is het meest gericht op sporters. Met name de Jabra ShakeGrip technologie moet er voor zorgen dat de oordopjes tijdens het sporten beter op hun plaats blijven.

Jabra Elite 7 Pro

De Jabra Elite 7 Pro is het paradepaardje uit de nieuwe serie. Met Jabra MultiSensor Voice  moet de headset perfect zijn voor gesprekken. Zo gebruikt deze modus vier verschillende microfoons om jouw stem en achtergrondgeluiden van elkaar te kunnen scheiden. Daarnaast is er een Voice Pickup sensor die echt merkt wanneer jij spreekt bij bijvoorbeeld windruis.

De Jabra Elite 7 Pro is voorzien van actieve ruisonderdrukking en audio passthrough waardoor je ze ook veilig kunt gebruiken tijdens het fietsen en op andere momenten dat je moet horen wat er om je heen gebeurt.

Jabra Elite 7 Pro Titanium

Qua design zijn deze nieuwe oordopjes 16% kleiner dan de Jabra Elite 75T. Ze hebben een accuduur van 9 uur met ANC aan. Dat is een stevige prestatie ten opzichte van andere merken. Met het doosje erbij kun je 35 uur zonder lader. De Pro kan ook direct gebruik maken van Alexa, Siri en Google Assistant.

Jabra Elite 7 Active

De Jabra Elite 7 Active is echt gericht op gebruik door sporters. Hiervoor ontwikkelde het bedrijf de Jabra ShakeGrip coating, waardoor de headset beter in het oor moet blijven hangen. Het ontwerp is vleugelloos door gebruik te maken van vloeibaar siliconenrubber.

Jabra Elite 3

De Jabra Elite 3 is een meer mainstream true wireless headset. Hiermee richt Jabra zich op de brede markt voor headsets. Specificaties zijn niet gegeven.

Jabra Elite 3

Beschikbaarheid

De Jabra Elite 3 gaat €79 kosten en lijkt hiermee het nieuwe instapmodel te zijn geworden. De Jabra Elite 7 Active gaat €179 kosten en de Elite 7 Pro €199.

2 reacties

  1. Gaan deze ook weer getest worden? Ik heb het idee dat de Elite 7 Pro de concurrentie aan gaan met de 85t (waar jullie ook een flinke review van hebben staan) terwijl het dezelfde prijsklasse is toch? Of moet dit een opvolger worden, waarbij ze wat goedkoper in de prijs gaan zitten?

    Opvallend is dat deze geen roostertjes hebben. Misschien dat ze nu toegeven dat dit eigenlijk niet nodig is, aangezien veel andere dopjes met alleen een gaatje ook een goede microfoon hebben? Zou helpen tegen de windruis.

    En heel dapper van Jabra om ook onder de 100 euro mee te gaan doen. Heel veel concurrentie daar. Al zullen mensen voor het merk misschien snel voor Jabra gaan kiezen. Ze zijn in ieder geval wel mooi gevormd.

  2. Benieuwd hoe de ANC gaat zijn. Heb nu de 75t active, waarbij ANC niet werkend is (via de app in te stellen, maar werkt niet). De 85t heeft daadwerkelijk ANC met een microfoontje wat geluid meet en hierop afregelt.
    Hoe gaat dit zijn bij deze nieuwe serie – echte ANC (zoals in de 85t) of een niet-werkende feacture zoals bij de 75t?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.