Nokia XR20
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de water- en stofbestendige Nokia XR20

Waar Lenovo haar rugged Motorola smartphones door een andere fabrikant gaat maken, doet het Chinees-Finse HMD het zelf. Deze week lanceerde het merk de sterke Nokia XR20. Een rugged smartphone in het middensegment die er wel tof uitziet, met een degelijk updatebeleid voor Android.

Rugged

De Nokia XR20 is gemaakt om temperaturen tussen de -22 en +55 graden Celsius aan te kunnen. De behuizing moet een val van 1,8 meter overleven en het toestel moet een uur onder water kunnen (diepte wordt niet gespecificeerd). Het toestel voldoet aan de Mil-STD-810H standaard, maar ziet er toch tof uit.

Onder de motorkap

De Nokia XR20 komt met een accu die twee dagen batterijduur moet leveren. Draadloos opladen kan met een qi lader tot 15 Watt. Bedraad laadt je op met maximaal 18 Watt. Een lader krijg je er trouwens niet bij. Nokia verkoopt wel losse laders waarbij de opbrengst van de verkoop geheel naar CLEAR RIVERS gaat. Een Nederlandse non-profit die plastic uit rivieren haalt. Goed verhaal dus.

Camera’s

Ondanks dat het een rugged toestel is, krijg je op papier toch wel een heel mooie camera. Achterop ligt een 48+13 Megapixel ZEISS optics dubbele camera en twee flitsers. Met de OZO software van Nokia is deze ook inzetbaar als actioncam.

Nokia XR20

Updatebeleid

HMD garandeert kopers van de Nokia XR20 dat het toestel onder haar 4-3-3-1 belofte valt. Met andere woorden, je krijgt vier jaar maandelijkse beveiligingsupdates. Je krijgt drie jaar Android OS updates (dus je krijgt 12, 13 en 14), je krijgt het sterkste Gorilla Glass Victus display dat tot vier keer sterker is dan ander glas. Mocht je toch glasschade krijgen, dan heb je recht op één gratis reparatie in het eerste jaar.

Beschikbaarheid

De Nokia XR20 komt in 4/64GB en 6/128GB uitvoeringen naar Nederland. De goedkoopste uitvoering gaat €499 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.