Xbox Cloud biedt nu ook Xbox One X games, en dat levert ook een probleem op

Xbox Series X

Goed nieuws voor gebruikers van de Xbox Cloud Gaming dienst op Xbox.com. Microsoft heeft inmiddels zoveel extra Xbox Series X servers weten te bouwen, dat je ook Series X games op de dienst kunt spelen.

De streamingdienst streamt Series X games op 1080p met 60 frames per seconde. Dat is geen 4K 120Hz zoals je met een fysieke console haalt, maar je kunt op die resolutie met die framerate wel de nieuwste Xbox ervaringen spelen zonder een heel dik internetabonnement aan te hoeven schaffen.

Om deze games mogelijk te maken, moest Microsoft de laatste tijd heel veel Series X compatible gamingservers bouwen. Daar zijn componenten voor nodig die ook nodig zijn voor de productie van de fysieke Xbox Series X consoles. En daar schuurt dit nieuws voor iedereen die op een Series X console zit te wachten.

Die productie heeft al het hele jaar te kampen met chiptekorten. Daarnaast zijn er echter ook flinke tekorten op andere onderdelen die gedeeld worden tussen de servers en de consoles. Hoewel de Series X nog altijd beter verkrijgbaar is dan de PlayStation 5, zullen de tekorten wel voorraadproblemen blijven opleveren.

Wat goed nieuws is voor de cloud gamers is dus slecht nieuws voor gamers die nog steeds op eigen hardware wachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.