Western Digital reageert op My Book Live hacks

WD My Book Live Duo Front

Eerder deze week bleken de connected My Book Live drives van Western Digital kwetsbaar voor hackers. Deze konden op afstand een factory reset uitvoeren waardoor klanten al hun data verloren. WD neemt nu de eerste, gepaste maatregelen.

WD stuurde eerder vandaag een uitgebreide analyse uit van waar het probleem zich heeft bevonden. De schade lijkt voor de meeste gebruikers beperkt tot het verliezen van data. Daarnaast is bij een aantal gebruikers een PowerPC trojan gevonden. De drives zijn op basis van PowerPC hardware gebouwd. Wat de impact van de trojan is, is nog niet bekend.

Data recovery

Mogelijk is de data op de drives niet geheel verloren. Western Digital zal deze maand aan haar gebruikers data recovery services aanbieden. Op die manier kan mogelijk een groot deel tot alle data hersteld worden. In hoeverre hier een tool voor wordt uitgebracht of dat je de drive moet opsturen is nog onbekend.

Inruilprogramma

Wie van de My Book Live af wilt, kan deze inruilen voor een My Cloud apparaat. Hoe het inruilprogramma er in detail uit gaat zien, is niet bekend. We kunnen ons voorstellen dat het afhangt van het apparaat dat je hebt en hoelang je dit al hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.