Logo GadgetGear.nl
Gear2Play AquaRacer
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Gear2Play AquaRacer verveelt heel snel

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 1 sterren.

THE GOOD

  • Geweldig idee
  • Leuk vormgegeven

THE BAD

  • Traag (maar dat is niet heel erg)
  • Kan nauwelijks sturen

Een amfibische RC, dat zou menig kind enorm moeten aanspreken. Het idee dat je niet hoeft uit te kijken voor water. Sterker nog, dan hij gemaakt is om door het water te bewegen. Toch blijkt de verveling zo’n tien minuten na uitpakken al toe te slaan.

Unboxing

In de verpakking zit de handleiding, de Gear2Play AquaRacer en bijbehorende afstandsbediening. Batterijen moet je zelf verzorgen. 3x AA voor de afstandsbediening en 4x AA voor de wagen zelf.

Gear2Play AquaRacer

Ontwerp

Zoals vele RC’s in deze prijsklasse, is er niet heel veel aandacht besteed aan het ontwerp van de wagen. Hoe minder onderdelen, hoe goedkoper. Er is vooral met blauwe en zwarte plastics gewerkt. De koplampen en de gril zijn voorzien van een zilver laagje verf. De rest van de details moeten van stickers komen.

Wie een hekel heeft aan stickers plakken, geen zorgen! Ze zitten er al op en het grootste deel zit in ieder geval recht op de body. Het model meet 20 CM lang.

De afstandsbediening is heel anders vormgegeven dan we verwachten in deze prijsklasse. Geen twee stickjes, maar een stuurwiel en een gashendel. Die laatste is voor de voorwaarts – achterwaarts beweging terwijl het stuurwiel de wagen links en rechtsom laat draaien. Tenminste… daar komen we zo op terug.

Het idee

De Gear2Play AquaRacer is een racewagen die volledig water- en stofdicht is. Racen in de zandbak of in de regen is dus geen enkel probleem. Nouja, racen… eenmaal op gang is de snelheid maximaal 6 kilometer per uur.

Dat is niet vlot, maar het is een all wheel drive systeem dat hoog op de wielen staat. Ook redelijk uniek in het RC landschap. Ultieme grip dus en daarmee een erg toffe klimmer. Hoewel het profiel op de wielen niet heel diep is en zeker niet zacht, heeft het wagentje toch aardig wat grip op de ondergrond.

De fun… waar dan!?

Het wagentje wordt meteen in het hoge gras gezet en rijd van daaruit moeiteloos de zwembad in. Het plezier verdwijnt echter op het moment dat de kinderen de auto willen besturen. Papa moet er al vrij vlot bijkomen, want hij stuurt helemaal niet.

De kinderen laten die effectief zien, maar de schuld zou bij de ondergrond liggen. Tijd dus om het wagentje op het asfalt te plaatsen. Uit stilstand meteen een bocht maken lukt ook hier niet.

Gear2Play AquaRacer

Wat blijkt, het wagentje moet eerst op vaart komen om te kunnen sturen. Wanneer je gaat sturen gebeurt namelijk iets bijzonders.

Zoals je aan de onderkant kunt zien, zit er geen traditionele stuurinrichting onder deze RC. Dat is niet heel raar, want dat zou het lastig maken om hem goed stof- en waterdicht te maken. In plaats daarvan moet deze RC sturen als een rupsvoertuig. Dus door de snelheid van de wielen aan de linkerkant te veranderen ten opzichte van de wielen aan de rechterkant. Bij een rupsvoertuig kun je voor ultieme sturing de wielen aan beide kanten in een andere richting laten draaien… maar niet hier. Daar is de afstandsbediening namelijk niet geschikt voor.

Gear2Play lijkt dit op een andere methode op te lossen… namelijk door iets dat lijkt op stroomonderbreking. Door aan één kant krachtverlies op te wekken tijdens het sturen. Het nadeel is dat het voortbewegen voor de wielen aan de andere kant direct te zwaar lijkt te worden. Het gevolg is dat de auto door te sturen tot stilstand komt. Ben je voldoende op snelheid, dan maak je een bocht van 45~60 graden, maar dat is het dan ook. Wil je 180 graden draaien, dan heb je dus meerdere lange aanlopen nodig om die bocht te kunnen maken.

Conclusie: Gear2Play AquaRacer

Onze dochter van 6 en onze zoon van 8 waren binnen tien minuten na uitpakken van de Gear2Play AquaRacer al volledig op deze toy uitgekeken. Als vader heb ik het nog wel leuk proberen te maken, maar eerlijk gezegd… Het idee van de Gear2Play AquaRacer is werkelijk geweldig. Ieder kind die een gewoon sturende RC heeft meegemaakt, zal al snel het plezier in deze RC verliezen. Enkeltje prullenbak gegarandeerd.

Wij kochten de AquaRacer bij Intertoys en testen van de week het retourbeleid op deze aankoop. De Gear2Play AquaRacer kost €27,99.

Gear2Play AquaRacer kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.