Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free
Ben van Zijl
Ben van Zijl

Review: Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free

Ben van Zijl beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Te koppelen met normale deurbel gong
  • Gemakkelijk te installeren

THE BAD

  • Geen direct beeld op de Nest Hub
  • App blijft maar overgaan

Arlo was ooit de Amerikaanse afsplitsing van het bekende Netgear en richt zich specifiek om IP camera’s. Tegenwoordig is het zelfs van het Noorse Versure / Securitas. Het bedrijf breidt haar portfolio nu uit met de Video Doorbell welke in twee smaken beschikbaar komt: een versie zonder accu en een versie met accu (zodat je deze ‘wire free’ kunt gebruiken).

In deze review gebruiken we wire-free variant, behalve de accu zijn de specificaties overeenkomstig met de variant zonder accu.

Inleiding

Ik overwoog al langer om een video deurbel te kopen – als gadget fanaat werd ik vooral getrokken door het ‘gadgetgehalte’, en het leek me ook handig om snel te kunnen zien wie er aan de deur staat als er iemand aanbelt. Spoiler alert: dat laatste werkt een stuk minder vlot dan ik verwacht had, maar dat wil niet zeggen dat dit geen goed en nuttig product kan zijn.

Montage en configuratie

Aansluiten is erg simpel. In de doos geen dik pak papier, maar een referentie naar de Arlo app. Wanneer je deze gedownload hebt word je in kleine stapjes kinderlijk eenvoudig door de montage en configuratie geloodst. Met 2 plugjes in de muur hang je eerst de ‘base plate’ aan je muur. Er is bovendien een base plate met een kleine hoek meegeleverd, handig als je anders je stoep of oprit niet goed op beeld zou krijgen. Dankzij de grote openingshoek van de camera ben je vrij de camera in vrijwel elke gewenste plek rond de deur te hangen, in mijn geval op de plek waar eerst de oude deurbel zat. Vervolgens kun je de draden van de oude bel aansluiten om het systeem van prik te voorzien. Voor de wire-free versie is dit uiteraard niet vereist, maar hoef je de accu nooit op te laden (het systeem houdt de accu dan continu op zo’n 70-75% geladen, waardoor de accu ook niet snel verouderd). De camera zelf klik je eenvoudig op de base plate, en klaar.

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free

Configuratie is eveneens eenvoudig. Na het aanmaken van het account en het toevoegen van de camera heb je direct beeld op de stoep voor je deur. De app biedt enkele opties om, bijvoorbeeld, het detectiegebied waarbinnen je een melding op je telefoon ontvangt aan te passen. Wanneer de je deurbel met de kabels van je oude deurbelt aansluit, kun je bovendien je oude deurbel blijven gebruiken (iets wat bij sommige alternatieve slimme deurbellen niet het geval is).

Gebruik

De camera geeft zowel overdag als ‘s nachts goed beeld. Wanneer aangebeld wordt krijg je direct een oproep op je telefoon, en hoor je indien aangesloten de deurbel. Hierna kun je met een vertraging van zo’n 2 tot 3 seconden met de persoon voor deur kunt communiceren. Ook kun je op je telefoon overschakelen naar de Arlo app om de video stream te laden, al moet de stream even laden en komt deze vertraagd binnen.

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free Videokwaliteit
720 x 720 pixels

Wanneer iemand aanbelt geeft mijn Google Nest Hub de melding ‘er staat iemand voor de deur’, maar helaas ook daar niet direct een live video feed. Als ik Google vervolgens het commando ‘laat deurbel zien’ geef krijg ik weliswaar een live feed, maar moet wel zo’n 20 seconden op wachten om de stream te laden. Tegen die tijd is mijn bezoek of pakketbezorger wellicht al weer weg.

In de app is makkelijker is door middel van een soort ‘geo fencing’ aan te geven wanneer (bij beweging op welk deel van de gefilmde ruimte) een video opgeslagen moet worden, en of er dan ook een notificatie naar de verbonden telefoon moet worden gestuurd (waarna je een melding krijgt dat er beweging is gedetecteerd met een link naar het videofragment). Deze video’s worden standaard een week bewaard, wanneer je een betaald account afsluit uiteraard langer. In de app kan een ‘stille modes’ geselecteerd worden waardoor de telefoon en google hub geen melding meer geven als er aangebeld wordt. Ook kan gekozen om de traditionele deurbel uit te zetten (mits deze aangesloten is uiteraard).

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free App

Een groot minpunt is dat ik geen optie heb kunnen vinden om enkel een melding op de telefoon te geven als er aangebeld wordt, in plaats van de telefoon over te laten gaan. Het heeft mij en mijn vrouw meer dan eens irritatie opgeleverd dat, wanneer er iemand aan de deur aanbelt, wij op 4 meter van de deur zitten en daardoor ook gemakkelijker de deur open kunnen doen. Maar dat tegelijkertijd ook twee telefoons verspreid door het huis beginnen te rinkelen, en daar pas mee stoppen als je de Arlo melding accepteert of wegdrukt (ga je dan eerst de deur openmaken, of ren je dan eerst naar de telefoons in de slaapkamer en keuken omdat die anders maar blijven overgaan?).

Conclusie

Dus helaas niet direct een live video op telefoon of Google Nest Hub zodra er iemand aanbelt –Dit was juist datgene wat ik vooraf verwacht had van een video-deurbel. Wil je dus weten wie er voor je deur staat nog voordat je zelf de deur geopend hebt? Dan kun je beter iets anders zoeken.
Het nut van de slimme videodeurbel is hem dus niet in wat ik vooraf verwachtte, al is het niet eerlijk mijn verkeerde verwachtingswaarde Arlo aan te rekenen.

Ik besef wel dat dit apparaat nuttig kan zijn als Hello Fresh voor de deur staat en ik net niet thuis ben – zodat ik de bezorgen kan vragen de deur met boodschappen even in de schaduw voor de deur te zetten. En mocht de aanwezigheid van de camera niet genoeg afschrikken om überhaupt in te breken, dan is de kans groot dat de inbreker goed zichtbaar in beeld komt (mits natuurlijk in het ruime bereik van de camera).  – mocht je daar behoefte aan hebben, dan is de Arlo Essential (wireless) doorbell met zijn goede bouwkwaliteit en zowel overdag als in het donker erg goed beeld onder een indrukwekkende openingsboek een erg goed product.

Arlo Essential Video Doorbell kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.