Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Qualcomm komt volgend jaar met Apple M1 killer

Apple heeft de samenwerking met Intel stopgezet. Het bedrijf lanceert sinds vorig jaar hardware op basis van haar eigen Apple M1 chipset. Een chipset zo klein en krachtig dat deze zelfs in de nieuwe generatie Apple iPad is geplaatst. Qualcomm belooft nu een tegenhanger… en dat zou slecht nieuws kunnen zijn voor Intel.

Qualcomm verwacht halverwege 2022 klaar te zijn met haar eigen laptop chipset. Met deze chipset laat Qualcomm zien dat het veel meer kan dan alleen mobile chipsets produceren. Bovendien pakt Qualcomm daarmee ook de concurrentie op met Intel en AMD die nu de desktop en servermarkten domineren. Die beide merken wisten nooit succesvol te zijn met mobiele chipsets.

Deze ontwikkeling van Qualcomm komt niet geheel onverwacht. Eerder nam het chipontwerper Nuvia open. Dat bedrijf bestaat uit ex-Apple chipontwerpers. Bovendien heeft Qualcomm nog een groot voordeel. De VS en China zitten nog steeds in hun handelsoorlog. Dit geeft Qualcomm veel speelruimte om te groeien op de Chinese markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.