Logo GadgetGear.nl
Generals of the Yang family
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Piko lanceert 4 nieuwe SEGA Mega Drive cassettes

Retro gaming is nog steeds helemaal hot. Oude consoles leveren tegenwoordig een fortuin op. Want hoe lekker is het om het ding aan te zetten en meteen te kunnen spelen? Gamestudio Piko Interactive waagt het erop en heeft vier nieuwe 16-bit games voor de oude spelcomputer gelanceerd.

Het gaat dus om echte fysieke releases op basis van originele spelcassettes en die goede oude plastic dozen waar ze altijd in zaten. De games worden ook met fysieke, papieren handleidingen uitgeleverd zodat ze echt een toevoeging zijn voor iedereen met een SEGA Meda Drive / Genesis verzameling.

Brave Battle Saga

Een Japanse RPG waarin je turn based gevechten aan gaat. Dit doe je in een wereld waar mensen en demonen samenleven. Uiteraard mag je lekker klooien met magie en dat soort dingen.

Brave Battle Saga

Canon: Legends of the new Gods

In deze title blijf je in hogere sferen. Je speelt in een legende uit de Shang Dynasty. Piko geeft wel heel nadrukkelijk aan dat deze game mogelijk niet op iedere Mega Drive of Genesis zal draaien.

Canon: Legends of the New Gods

Generals of the Yang Family

Deze game bestond al, maar is opnieuw ontwikkeld zonder de bugs die de oude game teisterden. Tsjah, vroeger had je nog geen zero-day patches die je kon downloaden. Van de andere kant namen gamestudio’s destijds wel de tijd om spullen goed te testen. Doorgaans… Er is zelfs zoveel aan deze titel gedaan dat Piko nu vooral blij is dat hij speelbaar is. Holy crap…

Generals of the Yang family

Water Margin – A Tale of Clouds & Winds

Tenslotte komt Piko met een beat ‘em up voor iedereen die gewoon lekker buttons wilt bashen. Drie speelbare karakters om te levelen, speciale movies, magie, eigenlijk alles dat je op een 16-bit platform mag verwachten.

Water Margin: A Tale of Clouds & Winds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.