Logo GadgetGear.nl
Honor 50 Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Honor keert ook terug naar Nederland

Honor stond lang bekend als de prijsvechter van Huawei. Vrijwel dezelfde toestellen als Huawei, maar dan met een flink lager prijskaartje. Bijvoorbeeld door het label Leica te schrappen, maar zeker ook omdat er minder tussenhandel was voordat het toestel bij de gebruiker was. Dat merk keert langzaamaan terug naar Nederland.

Ik zeg langzaam omdat het merk nog geen officiële aankondigingen heeft gedaan. Wel staat de eerste vacature open voor een werknemer in Nederland. Die mag er mogelijk aan gaan werken om de basis te leggen voor een verkooporganisatie hier in Nederland.

Honor 50 Pro

Het nieuwe Honor zal zeker niet meer het oude Honor zijn. Het merk is helemaal los van Huawei. Het is gekocht door haar grootste distributeur in China. Net als de bijbehorende productie en R&D capaciteit van het merk. Doordat het merk niet meer kan leunen op het oude Huawei, moet het dus werken aan een eigen organisatiestructuur hier in Europa.

Dit kan ook betekenen dat Honor niet langer een prijsvechter is. De kans is groot dat Honor de oude propositie achter zich laat en probeert het gat van Huawei op te vullen. Huawei heeft al eerder laten weten Honor dit te gunnen. De relatie tussen de twee bedrijven lijkt daarmee goed te zijn.

Ondertussen verkoopt Huawei zelf nog goed door. Vooral in Zuid- en Oost-Europa doet het merk het nog best doet. Dat zijn markten die altijd al minder afhankelijke waren van Google diensten. Hier in Nederland is Huawei vooral hard bezig om groot te worden op basis van haar accessoires. Het brengt onder anderen enorm goede headsets en smartwatches uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.