Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google WearOS voor veel wearables ongeschikt

Met de nieuwste generatie WearOS smelten Google’s WearOS en Samsung’s Tizen samen tot een nieuwe wearable platform. Helaas gaat dit niet zonder slag of stoot. Veel oudere smartwatches zullen de sprong naar dit nieuwe platform niet kunnen maken.

WearOS 3 is de eerste grote update van het platform sinds 2018. Hierdoor zijn veel wearable makers lang vast blijven houden aan oude, trage en energieslurpende chipsets. Denk aan de populaire Qualcomm Snapdragon Wear 3100 die in populaire smartwatches van Motorola en Fossil (o.a. Diesel, Armani, Skagen etc).

De opvolger van die chip is de Qualcomm Snapdragon 4100. WearOS 3 zal zeer waarschijnlijk deze chip als minimale eis zien voor een goede WearOS beleving. Echter zijn er nog niet zo heel veel wearables die over deze snellere en energiezuinigere chipset beschikken.

Samsung komt voor haar oudere WearOS horloges wel met een tussenoplossing. Die mogen de overstap maken op het Tizen platform. Hierdoor maken ze wel gebruik van de vernieuwingen die Tizen te bieden heeft en de uitgebreide app store van Samsung die er achter hangt. Wetende dat de vlag voor TIzen als wearable OS inmiddels ook al halfstok hangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.