Logo GadgetGear.nl
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Een complete gids over GoPro video beschadigingen | 2021

Mensen houden ervan om hun kostbare momenten of speciale gelegenheden op te slaan als video’s of foto’s. En GoPro camera’s zoals GoPro Hero9 Black, Hero8, en GoPro Max staan bekend om hun beste beeldkwaliteit censors om 4k of zelfs 5k video’s met brede hoeken vast te leggen.

Misschien heeft u video’s opgenomen met uw GoPro-camera, denkend dat al uw speciale momenten voor altijd kunnen worden gekoesterd. En op een bepaald moment, in de tijd, zou u ze volledig kunnen verliezen als gevolg van verschillende redenen.

Ongeacht het belang van het opnemen van hoge kwaliteit video’s en de inspanningen die het van u heeft gevergd om ze vast te leggen, GoPro video’s zijn gevoelig voor beschadigingen vergelijkbaar met de video’s die zijn opgenomen met andere merken van camera’s onder verschillende omstandigheden.

Als u een GoPro gebruiker bent, blijf dan tot het einde van deze gids. En ontdek verschillende redenen die GoPro video beschadigingen veroorzaken, veel voorkomende fouten, en bewezen tips over hoe gratis beschadigde GoPro videobestanden repareren.

Waarom GoPro video’s beschadigd raken?

Een van de ergste dingen in het leven is beschadiging van video’s, vooral als het om cruciale video’s gaat. Er zijn vele redenen waarom GoPro video’s beschadigd raken. En sommige van de meest voorkomende redenen zijn als volgt:

 • Bewerken van GoPro video met gebruik van onbetrouwbare software of technieken
 • Onderbrekingen tijdens het vastleggen of overbrengen van GoPro video’s
 • Gebruik van incompatibele SD-kaart op GoPro camera
 • Het aansluiten van GoPro camera SD-kaart op apparaten die besmet zijn met virussen of malware
 • Onjuist uitwerpen van SD-kaart op GoPro camera of computer

Enkele veel voorkomende fouten of situaties die GoPro-video’s kunnen beschadigen:

 1. SD ERR of NO SD
  GoPro camera toont Geen SD kaart fout, wat meestal aangeeft dat uw SD kaart niet goed is geplaatst. Zodra u perfect opnieuw de SD kaart op de camera, kan de SD ERR fout opgelost te krijgen. Maar in het geval van GoPro SD beschadiging, moet u uw SD kaart formatteren om deze GoPro fout op te lossen. Maar zorg ervoor dat u video’s en foto’s van GoPro camera / SD kaart te herstellen voordat u het formatteren.
 2. GoPro SD kaart is vol
  Soms kan de GoPro SD kaart een fout weergeven die zegt dat de ‘SD kaart vol is’, ook al is dat niet zo. Tijdens deze GoPro fout, moet u uw SD kaart formatteren. Zorg er ook voor dat de firmware van uw GoPro camera is bijgewerkt.
 3. Kan GoPro MP4 video’s niet openen na overdracht via Quik
  Nadat u MP4 video’s van de GoPro SD-kaart naar uw computer hebt overgebracht met behulp van de GoPro Quik app, kan het zijn dat u ze niet kunt openen. En in sommige gevallen kan het zijn dat u zelfs geen GoPro MP4 video’s kunt overbrengen. Dit kan te wijten zijn aan onderbrekingen tijdens het overbrengen van de videobestanden. In deze situatie, moet u uw video bestanden repareren met behulp van een video reparatie tool.
 4. Video beschadiging door lege batterij
  Het opnemen van video’s terwijl de batterij bijna leeg is, kan leiden tot beschadiging van de video of gegevensverlies. GoPro biedt een uitstekende batterijlevensduur in vergelijking met andere cameramerken. Maar het inschakelen van veel functies, zoals het inschakelen van GPS, stembesturing, Wi-Fi, enz., kan de batterij in minder tijd leegmaken. Daarom, terwijl het opnemen van video’s, zorg ervoor dat uw camera batterij niet laag is.
 5. GoPro videobestanden kunnen niet worden afgespeeld
  Uw belangrijke video’s worden misschien niet afgespeeld op uw Windows of Mac systeem en vertonen verschillende fouten zoals Kan video niet afspelen, dit videobestand kan niet worden afgespeeld, enz. Meestal kunt u GoPro-video’s niet afspelen vanwege een verouderde mediaspeler, video beschadiging, malware of virusinfectie. Als u deze fout toevallig tegenkomt, zorg er dan voor dat uw mediaspeler is bijgewerkt.

Tips om beschadiging van GoPro-video’s te voorkomen:

 1. Update GoPro Studio: Regelmatig updaten van GoPro Studio kan u helpen verschillende GoPro-fouten op te lossen, zoals het niet kunnen exporteren van GoPro-video of foutcode 30, audioproblemen, enz.
 2. Update Grafische stuurprogramma’s op Windows: Soms kunt u geen videobestanden afspelen vanwege verouderde grafische stuurprogramma’s. Daarom kan het bijwerken van deze drivers naar de nieuwste versie u helpen verschillende GoPro video fouten op te lossen.
 3. Zorg dat de firmware van uw GoPro up-to-date is: De meeste van de tijden, wanneer u een firmware-fout als gevolg van het gebruik van nieuwe SD-kaart met oude GoPro versie van de camera kan worden verholpen door het bijwerken van de firmware.
 4. Maak regelmatig back-ups van belangrijke foto’s en video’s: Het nemen van een regelmatige back-up van belangrijke video’s of foto’s van uw GoPro-camerakaart kan u helpen gegevensverlies te voorkomen scenario’s zoals video beschadiging, verloren video’s na het formatteren van SD-kaart, per ongeluk verwijderen van GoPro video’s, enz.
 5. Formatteer de SD-kaart voordat u deze in uw camera gebruikt: GoPro SD kaart toont SD kaart niet geformatteerd fout wanneer de geplaatste SD kaart eerder is gebruikt op andere camera apparaten. Deze fout kan leiden tot gegevensverlies als u de kaart formatteert zonder een backup te maken van uw belangrijke video’s of foto’s.
 6. Gebruik het Video Reparatie programma: Meestal kunt u GoPro video beschadiging niet oplossen met behulp van de bovenstaande tips als de video’s ernstig beschadigd zijn. Gedurende dergelijke tijden, moet u gebruik maken van een betrouwbare video reparatie tool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.