Logo GadgetGear.nl
Motorola Edge 20 Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Motorola Edge 20 Series

Lenovo wist met de Motorola Edge vriend en vijand te verbazen. De smartphone was erg sterk aan de bovenkant van het middensegment. Deze tweede generatie is een complete series van drie toestellen waarmee het hele middensegment tot het lage topsegment qua prijzen wordt gedekt.

Motorola Edge 20 Lite

De Motorola Edge 20 Lite zal het instapmodel vormen. Het toestel krijt het zachte prijskaartje van €349,99 mee. Met dit toestel krijg je meteen al een Motorola met 5G modem. Met 6,7 inch krijg je een mooi groot OLED display en de main camera knalt foto’s met 108 megapixels.

Motorola Edge 20 Lite

Met dit toestel maakt Lenovo, net als OnePlus met de Nord 2 5G, de stap om een middenklasse toestel te bouwen op basis van een Chinese MediaTek chipset. Het toestel komt met 8GB werkgeheugen en een 5.000mAh batterij. Met TurboPower 30 kun je de batterij in 10 minuten laden voldoende stroom om een dag met het toestel te werken… op papier natuurlijk.

Motorola Edge 20

Met een prijskaartje van €499,99 ligt de Motorola Edge 20 al redelijk aan de bovenkant van het middensegment.

Motorola Edge 20

Je krijgt de 108 megapixel main camera in combinatie met een 30x SuperZoom telelens. Het display meet 6,7 inch en het betreft een 144Hz OLED display. Onder de motorkap ligt de Qualcomm Snapdragon 778G chipset met ondersteuning voor 5G en WiFi 6. Je krijgt maximaal 8GB werkgeheugen. De batterij meet 4.000mAh.

Motorola Edge 20 Pro

Met een prijskaartje van €699,99 heeft de Motorola Edge 20 Pro een prijskaartje dat onderin het topsegment ligt.

Daarvoor krijg je een camera met 108 megapixels op de grootste beeldsensor die Motorola tot nu toe in een camera heeft geplaatst. Het gaat om een 1/1.5” sensor. In het donker worden negen pixels samengevoegd om één zeer lichtgevoelige pixel te vormen en op die manier 9x lichtgevoeliger te zijn. De ultragroothoek camera kan ook worden ingezet als Macro Vision camera. De derde camera is eveneens uniek voor Motorola. Het is een telescooplens waarmee je dynamisch kunt zoomen. Hiermee maakt het toestel 50x super zoom mogelijk waarvan de eerste 5x zoom optisch is. Filmen kan in 8K resolutie.

Motorola Edge 20 Pro

Het toestel komt met een 6,7” Max Vision OLED display. Deze kan 10-bits kleuren weergeven en voldoet aan de HDR10+ eisen.  Gamers kunnen gamen met een maximale snelheid van 144Hz.

Het toestel is voorzien van de Qualcomm Snapdragon 870 chipset. Een chipset die we veel zien in dit prijssegment. Je krijgt 12GB werkgeheugen en een royale 256GB opslagruimte. Met de TurboPower 30 lader kun je in tien minuten voldoende opladen voor 9 uur gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.