Logo GadgetGear.nl
Dell UltraSharp Webcam WV7022 lensopbouw
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dell lanceert 4K webcam

De Dell UltraSharp is een nieuwe generatie webcam van de computerbouwer. De Dell UltraSharp Webcam WV7022 kan met een maximale resolutie van 4K streamen over het internet.

Met de Dell UltraSharp Webcam WV7022 claimt het merk de beste beeldkwaliteit onder de 4K webcams te leveren. Onder anderen door gebruik te maken van een 4K Sony Startvis CMOS sensor. Daarvoor licht een lens bestaande uit meerdere elementen. In hoeverre deze van glas of plastic zijn, komt helaas niet naar voren in het persbericht. Hoe dan ook, Dell heeft duidelijk goed gekeken naar de opbouw van de camera. Naar eigen zeggen is deze geïnspireerd door de opbouw van DSLR camera’s.

Ook softwarematig is Dell duidelijk vooruitstrevend bezig geweest. Met Digital Overlap HDR verwacht het dat het qua kleurgebruik buitengewoon goed zal presteren onder verschillende lichtomstandigheden. Met 3D/2D ruisonderdrukking verwacht Dell ook bij weinig licht het plaatje goed strak te kunnen trekken.

Met audioframing houdt de camera de gebruiker gecentreerd op basis van waar het geluid vandaan komt. Een opvallende functie die suggereert dat de beeldsensor veel groter is dan 4K, of dat deze functie alleen werkt op een lagere resolutie. De camera is immers niet gemotoriseerd. Dit wordt ondersteund door de digitale 5x zoom die aanwezig is. De kijkhoek kan worden aangepast in hoeken van 65°, 78° en 90°.

Handig is dat de camera ook compatible is met Windows Hello. Beveiligd aanmelden is dus geen enkel probleem. Met Dell ExpressSign-in worden nabijheidssensoren gebruikt om jouw PC te locken en te unlocken op basis van of je wel of niet achter je scherm zit.

Neem je de camera graag met je mee? Dan heeft Dell een cover bijgesloten om de lens te beschermen. Deze kan met behulp van een magneetje achterop de camera worden bewaard wanneer deze niet over de lens zit. Slim!

Dell UltraSharp Webcam WV7022 op statief en monitor

De camera komt met een monitorclip, maar kan ook op een statief worden geplaatst. Handig bijvoorbeeld voor wanneer je met een multicam setup wilt werken.

Beschikbaarheid

De Dell UltraSharp Webcam WV7022 is nu te koop voor €295.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.