Logo GadgetGear.nl
Bosch Quigo Green
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Bosch Quigo Green bestaat voor 90% uit gerecyclede materialen

Bosch heeft, net als vele grote merken, de uitdaging om als organisatie te vergroenen. Met de nieuwe Bosch Quigo Green laat het bedrijf zien waar het toe in staat is als het gaat om een groener product op de markt te zetten.

Bosch Quigo Green

De Bosch Quigo Green is een groene kruislijnlaser. Bosch kiest niet alleen voor een groene laser omdat dit een tool is uit haar groene consumentenlijn. De keuze voor groen is ook omdat het een lichtvorm is die vier keer zo zichtbaar is als een rode laserlijn. De lijn zou over een afstand van 12 meter nog zichtbaar moeten zijn. De Bosch Quigo Green is op een standaard ¼ inch statief te plaatsen.

Bosch Quigo Green

De groenere kruislijnlaser

De behuizing en houder van de Bosch Quigo Green bestaan nu voor 90% uit gerecycled plastics. Daarmee is de hoeveelheid virgin plastics enorm teruggedrongen.

Ook de verpakking is aangepakt. Deze bestaat nu voor 70% uit gerecycled papier. Bovendien is Bosch gestopt met het gebruik van plastic zakjes in de doos.

Op elektronisch niveau zijn ook stappen gemaakt. Zo is de elektronica nu 50% zuiniger geworden. Hierdoor heb je veel minder batterijen nodig.

Beschikbaarheid

De Bosch Quigo Green komt met een universele klem, adapterplaat en batterijen. De kruislijnlaser gaat €79,99 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.