Logo GadgetGear.nl
Apple MacBook Pro 13 Inch
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

WWDC Highlights: MacOS 12 Monterey

De nieuwste versie van MacOS gaat MacOS 12 Monterey heten. Gebruiksvriendelijkheid van het besturingssysteem staat centraal in deze update. De meest briljante feature vinden we nu al Universal Control.

Universal Control is eigenlijk de hippe KVM switch van vroeger. Het stelt je in staat om toetsenbord en muis gemakkelijk tussen Apple apparaten te delen, maar dan draadloos. Je kunt dus naadloos schakelen tussen de bediening van je muis op jouw MacBook naar de muis op jouw iPad.

Nu lijkt dit iets heel eenvoudigs dat onder Bluetooth 5.0 al prima is geregeld, maar Apple voegt iets bijzonders toe. Zo kun je ook data slepen van het ene apparaat naar het andere.

Een andere leuke feature is dat jouw MacOS apparaat zelf ook een AirPlay ontvanger gaat worden. Je kunt dus vanaf jouw iPhone of iPad content streamen naar het scherm en de speakers van jouw MacBook. Dit gaat AirPlay to Mac heten.

Automator blijft nog wel beschikbaar op MacOS, maar Apple start wel de migratie naar Shortcuts. Dit is de opvolger van Automator die al op iOS te vinden was. Met Shortcuts automatiseer je taken. Automator scripts schijnen gewoon geconverteerd te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.