Logo GadgetGear.nl
iPhone 12
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

WWDC Highlights: iOS 15

Eerder dit jaar bracht Apple met veel bombarie haar Find My app en tags op de markt. Veel fabrikanten activeerden direct Find My ondersteuning op hun apparaten, waardoor je ook gemakkelijk hoofdtelefoons en dergelijken kan terugvinden.

Onder iOS 15 zal Find My nog dieper worden geïntegreerd. Niet alleen in iOS hardware, maar ook in andere Apple hardware. Zo kunt je Find My bijvoorbeeld gebruiken om je AirPods terug te vinden.

Er zijn al langer zorgen rondom de privacy wanneer het om digitale spraakassistenten gaat. Apple gaat die zorgen nu heel slim wegnemen. De processorkracht van Apple’s hardware is nu groot genoeg om Siri spraakopdrachten naar handelingen om te zetten. Daarmee krijg je nu dus ook de optie om Siri offline te gebruiken.

Tof voor de productiviteit is de nieuwe camera app. Die kan zelfstandig OCR scans maken. Teksten worden daarmee omgezet in geschreven taal. Nadeel is alleen wel dat Nederlands voorlopig nog niet zal worden ondersteund. Ook kunnen foto’s voortaan in Spotlight worden gevonden.

Wat wel eindelijk in het Nederlands beschikbaar zal zijn is Quickpath. Daarmee tik je niet meer, maar swipe je woorden bij elkaar op een virtueel Apple toetsenbord. Android heeft dit al jaren beschikbaar in alle talen en Apple nu ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.