Windows 11 Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Windows 11 geeft meer vrijheden in haar App Store

Windows 11 komt met een nieuwe iteratie van de Microsoft Store. Microsoft laat zien dat het goed in de smiezen heeft wat er aan rumoer is ontstaan in de app stores van Apple en Google. Windows is altijd al een meer open platform geweest, maar de eigen store krijgt toch nog meer vrijheden voor ontwikkelaars.

Ontwikkelaars mogen van Microsoft zelf, eigen betalingssystemen opnemen in hun apps. Hiermee hoeven ze geen verplichte afdracht richting Microsoft te doen. Bij Apple en Google mist deze vrijheid en moeten ontwikkelaars tussen de 15% en 30% afdragen.

Met deze stap hoopt Microsoft haar eigen store populairder te maken onder ontwikkelaars. Nu wordt de store nog te weinig gebruikt, terwijl deze vele voordelen kan bieden. Naast een transparante gebruiksbeleving kun je namelijk ook een goede infrastructuur voor downloads en updates verwachten.

Eén reactie

  1. Het probleem met de Microsoft Store was niet het gegeven dat er geen betalingssystemen opgezet mochten worden. Sterker nog, alle grote spelers waren sowieso al aanwezig (hoewel het kan dat ze aangepast deals hebben).

    Het gaat vooral dat in termen van development er bepaalde normen zijn waar ze zich aan moesten houden, omdat anders een applicatie corrupt kan raken na bijv. een update. Veel developers hebben hier geen zin in omdat het te veel moeite is om deze code opnieuw te schrijven. Jammer, want het is natuurlijk lekker makkelijk om via de Store je standaard programma’s up-to-date te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.