Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

RTL en Talpa gaan fuseren in strijd tegen grote streamers

Groot nieuws in medialand. RTL en Talpa fuseren. Met de fusie ontstaat een groter en sterker RTL. Daarmee moet mediabedrijf zich beter kunnen wapenen tegen de sterk opkomende streamingplatformen die aan populariteit winnen.

Talpa Network’s TV en Radiozenders worden toegevoegd aan het portfolio van RTL. Daarnaast worden ook zaken als e-commerce, print en andere activiteiten ondergebracht in RTL Nederland. In ruil krijgt Talpa 30 procent van de aandelen RTL Nederland. De rest van de aandelen blijven in handen van RTL Group. De fusie moet nog wel worden goedgekeurd door de overheid.

Tot de fusie bestaat RTL Nederland uit RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTL-Z en RTL Lounge. Online bezit RTL ook het Videoland platform met ruim een miljoen abonnees. Met Talpa komen hier de TV zenders SBS6, Net 5, Veronica en SBS 9 bij. Daarnaast krijgen ze de radiostations 538, Veronica en Radio 10 erbij. Ook LINDA wordt onderdeel van RTL Nederland.

Talpa kaapte na de overname van de SBS zenders vele sterren weg bij RTL. Deze komen nu dus weer terug op het oude nest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.