Review: Miitopia, jouw Mii gaat echte avonturen beleven (Switch)

Miitopia kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Met de introductie van de Mii op de Nintendo Wii is het al langer mogelijk om voor jezelf en familieleden vrolijke avatars te ontwerpen. Niet lang daarna kwam deze mogelijkheid ook naar de 3DS waar Nintendo een RPG voor de mii lanceerde. Nu komt dat Miitopia ook eindelijk naar de Nintendo Switch.

De geschiedenis van Miitopia

De game Miitopia verscheen voor het eerst op de 3DS in 2016. Dat was in Japan. In 2017 kwam de game beschikbaar voor de rest van de wereld. De game was echt goed ontwikkeld om gebruik te maken van de twee displays van de Nintendo 3DS. Dit maakte dat Nintendo echt wat moeite moest steken in een port naar de Nintendo Switch. De 3DS game maakte wel zoveel impact dat twee van de soundtracks van de game ook al te horen waren in Super Smash Bros. Ultimate op de Switch.

Miitopia is niet de eerste game waarin je als Mii kunt spelen. De Mii’s hebben al diverse eigen titels gekregen van Nintendo.

De Mii’s van Miitopia

Het zal je meteen opvallen wanneer je de eerste stappen in Miitopia zet. De Mii’s zijn veel gedetailleerder (en misschien wat korter) dan je gewend bent. Je kunt jouw Mii nu veel beter vormgeven dan in eerdere Mii titels van Nintendo. Hierdoor voelt de Mii meteen een heel stuk volwassener aan.

Daarbij is het ook mogelijk om Mii creaties van anderen te downloaden. Dat is echt super tof omdat je vele cult helden zal tegenkomen. Denk aan je favoriete helden uit South Park en andere cartoons.

Het verhaal van Miitopia

In Miitopia wordt de wereld geteisterd door de Dark Lord. Die steelt de gezichten van onschuldige mensen in de vrolijke Mii wereld. Jouw Mii krijgt dan ook de opdracht om te rennen en te schuilen… natuurlijk niet! Jij mag de Dark Lord bestrijden.

Nouja.. bestrijden is misschien een wat groot woord. Jouw reis door Miitopia bestaat uit het vrijwel non-stop keuzes maken die jouw persoonlijke verhaallijn beïnvloeden. Door bepaalde routes te kiezen krijg je soms wapens of gebeuren er andere dingen binnen jou groep Mii’s.

Ten strijde!

Regelmatig stop je even om dan daadwerkelijk te vechten. Dit doe je in een soort Final Fantasy 1.0-achtige beleving. Ofwel turn based zonder al teveel stress. Daarbij hoef je in dit geval ook alleen maar keuzes te maken voor jouw eigen karakter. De andere drie groepsleden vallen automatisch aan. Daarbij maakt de AI zelden een slechte zet, maar je kunt helaas niets doen qua strategie. Eigenlijk moet jij mee in de stijl van de AI om optimaal te kunnen scoren in het spel. De aanvallen zijn bij vlagen echt hilarisch.

Wanneer jouw groepsleden zwaar HP verliezen, moeten ze de safe zone in om te herstellen. Daarnaast kun je sprinkles, een soort vruchtenhagel, over ze heen strooien. Allemaal ubercutesy.

What happens in de herberg…

Buiten het reizen en vechten om, vindt het echte micromanagement plaats in de herberg. Het is belangrijk dat jij er voor zorgt dat jouw groepsleden gezond blijven. Je houdt je dus goed gevoed. Met het goud dat je onderweg hebt gevonden kun je wapens en armor boosten. Hierdoor wordt jouw groepje steeds sterker.

Ook de mentale band tussen jouw groepsleden is erg belangrijk. Je laat ze gesprekken voeren, elkaar verrassen met cadeaus en zelfs een slaapkamer delen om de band tussen de karakters te versterken. Hoe beter de relatie, hoe beter ze elkaar bijstaan op het slagveld. Dit is stukje micromanagement is stiekem ook één van de leukste elementen in het spel.

De kwaliteit van de port

Nintendo heeft hard gewerkt aan de ombouw van de originele game uit 2016. Immers leent de Nintendo Switch zich niet helemaal voor de interface zoals deze op de 3DS werd neergezet. Daarnaast zien we ook wel dat de graphics wat zijn opgepoetst voor deze FullHD versie. Bovendien bestaat uit groepje nu uit vier mee in plaats van drie.

Conclusie Miitopia

Miitopia  op de switch is uiteraard de beste uitvoering van Miitopia ooit. Da’s niet zo heel lastig natuurlijk. Met deze gameplay ligt het gevaar toch echt op de loer. Niet voor jouw mii, maar voor jezelf. De gameplay is enorm herhalend en gaat zelden echt de diepte in. Het is lastig om de game echt uren vol te houden. Het is meer een game waar je zo nu en dan een stukje progressie in wilt scoren. Door de eenvoud en eentonigheid is het echt een game voor een heel jonge doelgroep. Is Miitopia hiermee de €50 waard? Nee, maar in een goede sale zou ik hem zeker niet laten liggen!

Miitopia kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Mii's zien er echt top uit
  • Goede AI spelers
  • Veel humor

THE BAD

  • Teveel herhaling
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram