Review: Kingston DataTraveler Kyson 128GB

Kingston DataTraveler Keyson

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Erg mooi ontwerp
  • Erg hoge leessnelheid

THE BAD

  • Wat gevoelig voor vingerafdrukken
  • Schrijfsnelheid kan wat tegenvallen

Kingston DataTraveler Kyson kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Kingston lanceerde onlangs de nieuwe Kingston DataTraveler Kyson USB stick. Wij ontvingen een exemplaar op de redactie. Natuurlijk zijn we deze meteen op performance gaan testen.

Unboxing

De Kingston DataTraveler Kyson komt in een verpakking waarvan karton en plastic goed te scheiden zijn. Je krijgt er verder niets bij, is ook niet nodig om de stick te kunnen gebruiken.

Kingston DataTraveler Keyson Verpakking

Design

Qua design is de Kingston DataTraveler Kyson gericht op ouderwetse USB-A poorten. Wil je deze op jouw smartphone of tablet gebruiken, zal je dus voor een adapter moeten zorgen. Overigens geld dat tegenwoordig ook voor menig laptop.

Voor het ontwerp heeft Kingston de vorm van de USB aansluiting letterlijk verlengd, met aan het einde een plastic ring. Deze geeft wat meer grip bij het trekken aan de USB stick en maakt het mogelijk om er iets aan te hangen. Handig tegen verlies.

Ook de bedrukking op de USB stick is minimalistisch. Dat wil zeggen, er is gekozen voor een opdruk die pas opvalt wanneer de stick licht reflecteert. Hij is dus vooral minder aanwezig en dat complimenteert het ontwerp enorm.

Wat iets tegenvalt is dat de stick wel redelijk gevoelig is voor vingerafdrukken. Ach, we moeten iets te zeuren hebben.

Prestaties

Qua prestaties is Kingston heel duidelijk op haar verpakking. Je mat een leessnelheid van 200 MB per seconde verwachten. Dit is uiteraard gericht op grotere bestanden en ook precies waar wij hoofdzakelijk op meten.

Die 200MB per seconde behaalt de stick met gemak. De schrijfprestaties liggen wel opvallend laag voor een USB stick anno 2021. Mogelijk komt dit door de warmteontwikkeling van de controller. Die heeft maar heel weinig oppervlak om zichzelf passief te kunnen koelen. De schijfsnelheid is een ander verhaal. Dit is traditioneel wat lager omdat het veel intensiever gebruik maakt van de hardware. Bij onze test zien we dat deze schommelt tussen de 10% en 50% van de leessnelheid.

Kingston DataTraveler Kyson CrystalDiskMark X64 Benchmarks

Deze lagere prestaties zijn goed te verklaren. Er komt veel warmte vrij bij schrijfopdrachten. Het minimalistische ontwerp bevat dan wel veel metaal, er is toch maar weinig koeloppervlak. Wie mooi wilt zijn, moet pijn leiden. Op basis van deze prestaties zou de stick prima zijn voor algemeen gebruik. Voor backups raden we andere sticks aan. Let wel, deze scores behoren tot de 128GB uitvering van de stick.

Conclusie: Kingston DataTraveler Kyson 128GB

De Kingston DataTraveler Kyson 128GB is een erg nette, minimalistische USB stick. De stick maakt goed gebruik van de extra snelheid die de USB 3.2 bus biedt. Dat de controller moeite heeft om veel schrijfwerk te verzetten, snappen we wel bij dit ontwerp. Toch zijn de prestaties over de hele band echt meer dan netjes.

Kingston DataTraveler Kyson kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kingston DataTraveler Keyson
Arjan Olsder

Arjan Olsder