Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Gattaca op 4K Blu-Ray

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Realistisch verhaal
  • Spannend
  • Bijzondere blik op de toekomst

THE BAD

We sluiten ons classic movie weekend af met de sci-fi klassieker Gattaca op 4K Blu-Ray. Deze film van Sony Pictures verkent de wereld van genetische manipulatie van het menselijk ras. Het was de eerste film die dit onderwerp echt goed wist te belichten.

Gattaca schetst een toekomst waarin we onze kinderen kunnen designen. Als je daartoe bevoorrecht bent, wordt je dus als perfect kind geboren. Het juiste huidskleurtje, de juiste ogen, geen genetische zwakten en zeker met een hoge intelligentie.

Hoe ruk is het dan als je op de natuurlijke manier wordt geboren. Zoals bij Vincent Freeman (Ethan Hawke) het geval is. Zijn hele leven pist hij al naast de pot. Zo merkt hij dat alleen ontworpen mensen de beste banen weten te krijgen. Bovendien zal zijn droom, een ruimtereis, nooit doorgang kunnen vinden. Zijn hart is hiervoor te zwak.

Wanneer hij Jerome Morrow (Jude Law) ontmoet, verandert er iets. Jerome is door een ongeluk gehandicapt. Hij verkoopt zijn perfecte DNA om rond te komen. Dit lijkt de oplossing, tot er een moord wordt gepleegd.

Extra’s

Gattaca is geremastered naar 4K met HDR ondersteuning. Nu was de film al geen kleurexplosie, maar dat mag de pret niet drukken. Bovendien zijn de beelden uit 1997 redelijk scherp gebleven. Een knappe prestatie.

Conclusie: Gattaca

Ten opzichte van de films van de vorige dagen, bevat Gattaca wel een meeslepend en diepgaand verhaal. Het is geen brute actiefilm, maar een verfijnd stukje commentaar op de vraagstukken rondom het klooien met DNA. De film wordt kracht bijgezet door een ijzersterke cast en een realistische omgeving.

Gattaca kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.