Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Avyna Flatlevel trampoline

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi formaat
  • Strak design
  • Volledig vlak met de grond

THE BAD

  • Prijs

Een kleine drie maanden geleden zijn we verhuist van een jaren 60 woning in het sfeervolle Vreeswijk naar een moderne nieuwbouwwoning in het minimaal net zo mooie Hoef & Haag. En zoals dat gaat bij een nieuwbouwhuis hoort daar ook een nieuwe tuin bij. Nieuwe tegels, kunstgras en natuurlijk een nieuwe Avyna Flatlevel trampoline want onze kids zijn gek op het gevaarte in de tuin.

Nu hadden wij bij ons vorige huis al een Inground trampoline maar dit keer wilde we een flatlevel trampoline. In de praktijk bleek de opstaande rand bij ons vorige huis toch niet zo handig. En daarbij het is ook niet de mooiste oplossing.

Daarom gingen we opzoek naar een nieuwe. We zochten een rechthoekige trampoline die volledig vlak was en die genoeg gewicht kan dragen om er met zijn tweeën op te kunnen. Want onze kinderen moeten er natuurlijk wel samen op kunnen. Na een korte zoektocht kwamen we uit bij het merk van Avyna.

Over Avyna

Avyna is een Nederlands merk die een breed scala aan trampolines aanbiedt. Zo hebben ze trampolines op poten, Inground trampolines (dit zijn trampolines die iets boven de grond uitsteken) en Flatlevel trampolines (volledig vlak met de grond/gras). Wij kozen dus voor een rechthoekige Flatlevel trampoline.

Over de Avyna Pro-line 223-FL

We wilde een trampoline die groot genoeg is om op te springen maar die niet meteen de hele tuin in beslag neemt. Verder moest de trampoline gelijk met het gras zijn en moest die stevig genoeg zijn om het gewicht van twee tot drie kleine kinderen te kunnen dragen.

We kozen daarom voor Avyna Pro-line 223-FL Flatlevel trampoline van 305cm bij 255cm met een mooi groot spring oppervlak.

Ingraven in één keer een stuk eenvoudiger

Goed de trampoline hadden we gekozen. Maar toen begon het feest pas echt. We moesten de trampoline tenslotte nog ingraven. Gelukkig hebben ze daar bij Avyna goed over nagedacht. Want waar je normaal gesproken een rechthoekige constructie in de grond moet maken is dit bij de Avyna Pro-line 223-FL niet nodig.

 

Het is “slechts” een kwestie van een rond gat in de grond graven van 60 centimeter diep en 22 centimeter rondom de rand van de trampoline. Dit scheelt je een hoop werk, geld en frustratie.

Wij zeggen smart thinking Avyna.

Het in elkaar zetten van de Avyna Pro-line 

Het in elkaar zetten van de trampoline is best een klusjes. Alles bij elkaar ben je ongeveer anderhalf uur bezig met het in elkaar zetten van het frame en het monteren van de buitenrand. Dit is exclusief het uitgraven.

Overigens is het in elkaar zetten niet ingewikkeld. De tijd zit voornamelijk in de hoeveelheid schroefjes, het monteren van de rand die om het frame zit en het vastmaken van de trampoline rand.

Het ontwerp

Een andere reden waarom we voor de Avyna Pro-line hebben gekozen is het ontwerp. Nu klinkt dit wellicht een beetje gek als we het over “het ontwerp” hebben maar toch is het belangrijk. Een trampoline neemt een behoorlijke oppervlakte in en is daarmee prominent aanwezig in je tuin.

De kleur, vorm en gebruikte materialen zijn daarom wel degelijk van belang. Wat wij vooral belangrijk vonden was de kleur en vorm van de rand. De grijze kleur en de strakke vorm van de rand in combinatie met het flatlevel principe maken dat de trampoline goed past in onze tuin.

Hoe springt de Avyna Pro-line 223-FL?

Oké we hebben het gehad over het ingraven en het ontwerp maar de belangrijkste vraag is natuurlijk, springt het ook een beetje? Ja, want ook op dit vlak stelt Avyna niet teleur. Nu ben ik natuurlijk geen professional maar ik kan je vertellen dat je met deze trampoline een flink eind van de grond komt. Genoeg in ieder geval om even bij de buren over de schutting te spieken.

En dan de prijs

Ja en dan de prijs. Die is als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een trampoline op poten of een Inground trampoline best stevig. Iets waar je bij andere merken overigens ook mee te maken krijgt want een Flatlevel trampoline is nu eenmaal een stuk duurder.

Ondanks het bedrag van € 990,- (want dat kost deze trampoline) hebben wij geen spijt van onze keus. Sterker nog als we kijken hoeveel plezier onze kinderen hebben van deze trampoline dan is het zijn geld meer dan waard.

Conclusie

Ben je bereid om iets meer te betalen voor een trampoline die niet alleen heel goed springt maar ook nog eens mooi geïntegreerd kan worden in het ontwerp van je tuin dan is de Avyna Pro-line 223-FL absoluut een goede keus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.