Razer Raptor 27
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Razer lanceert ’s werelds eerste THX-gecertificeerde monitor

Razer heeft deze week de nieuwe Raptor 27 onthuld. Deze nieuwe monitor is de eerste ter wereld met THX certificering. Niet heel vreemd natuurlijk, want THX is van Razer zelf.

Toch betekent het wel iets, want Razer is duidelijk van plan de waarde van het THX label hoog te houden. Hoewel je zou verwachten dat THX certificering om geluid gaat, wordt het label juist toegepast op de beeldkwaliteit van deze 165Hz IPS QHD monitor. Het gaat er namelijk om dat de kleuren van de monitor echt zijn zoals de makers van games dit hebben bedoeld.

Razer Raptor 27

Met deze monitor hoeven de AMD en NVIDIA kampen geen ruzie te maken. Zowel AMD FreeSync Premium als Nvidia G-Sync ondersteuning zijn aanwezig.

De monitor is voorzien van een stoffen achterkant waarachter je kabels kunt wegwerken. De monitor is matzwart afgewerkt. Uiteraard is de monitor voorzien van RGB Chroma verliching zodat deze goed bij jouw overige Razer hardware past.

Beschikbaarheid

De Razer Raptor 27 ligt deze herfst in de winkel voor €999,99. Een VESA Mount adapter voor de monitor gaat €99,99 kosten.

Eén reactie

  1. Gaat THX om kleurenechtheid? Ik dacht dat het een norm was om ergens ideaal Return of the Jedi te kijken?

    Juist voor gaming komt het THX-logo voor monitoren een beetje marketing-esk over, aangezien de ervaring met iedere monitor die aan bepaalde specs doet, toch 100% van de bedoelde ervaring biedt? Of de kleurnuance nu wel of niet perfect is zoals de artdirection het bedoelde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.