Huawei Watch 3 Series
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Preview: Huawei Watch 3 met HarmonyOS 2

Afgelopen week waren wij in Amsterdam, bij Huawei. Hoewel het qua smartphoneverkopen nog best goed gaat, ontpopt het Chinese merk zich als een ware duizendpoot op het gebied van smart home en smart livestyle. Daarbij mochten we kennismaken met de nieuwe Huawei Watch 3.

De Watch en Watch GT Series

Huawei bracht de laatste jaren verschillende slimme klokjes uit. De Watch series bestond uit smartwatches op basis van Android Wear en kende twee generaties. De derde kwam er niet, want toen kwam de ban van Trump…

Daarom bedacht Huawei de eerste Watch GT. Geen ingewikkeld besturingssysteem met apps, maar wel alle basics, draadloos laden en een accuduur van 16 dagen! Dit inspireerde onder andere OnePlus tot het maken van de OnePlus Watch… die helaas niet zo heel hoog wist te scoren bij ons op de redactie.

Voor deze nieuwe release grijpt Huawei terug naar de Watch series. Met de komst van HarmonyOS 2 op het klokje, is het namelijk mogelijk om ook andere apps te installeren.

Dual-boot klokje

Deze nieuwe smartwatch is ’s werelds eerste dual-boot smartwatch. Je leest het goed, Huawei plaatst twee besturingssystemen op het slimme klokje. Het systeem dat we kennen van de GT series, met nu een accuduur van 21 dagen! En HarmonyOS 2 met een accuduur van 6 dagen en apps.

Maar wat als je nou niet kunt kiezen? Geen nood. Een reboot van het klokje duurt 10 seconden. Dus je zet het in GT modus op het moment dat je voor de lange accuduur gaat. Wil je het comfort van apps, schakel je naar HarmonyOS.

Huawei Watch 3

HarmonyOS 2

Hebben we HarmonyOS 1 gemist? Jep… maar dat maakt niet uit. HarmonyOS 2 is gewoon een mooie instapper voor ons Nederlanders. HarmonyOS maakt het nu weer mogelijk om apps op het horloge te installeren. Met 6 dagen gebruiksduur lijkt Huawei ten opzichte van Tizen, Android Wear en Apple WatchOS toch wel weer een flinke sprong te maken.

Kun je nu Google apps draaien vanaf je horloge? Nee, dat uiteraard niet. Toch zien we dat het ecosysteem van HarmonyOS steeds groter wordt. Zeker nu ook merken als ZTE interesse hebben om het OS te gaan voeren. App bouwers komen steeds meer tot de ontdekking dat ze met ondersteuning van HarmonyOS een enorm veel groter bereik hebben.

Huawei Watch 3 Series

De eerste ervaring

Nieuw in het smartwatch design van Huawei is de kroonring met bijbehorende, hoogwaardige trilmotor. Die maakt iedere stap die je zet op het klikje voelbaar. Ook lijkt het display weer buitengewoon goed. Daarbij krijg je zo de keuze uit een 46mm en een 48mm uitvoering van het klokje. Die laatste ook met een luxe, titanium behuizing en band. De sluiting van dat bandje maakte ook een enorme indruk op ons. Die 48mm uitvoeringen zijn de Watch 3 Pro. Die komen ook met een dubbel GPS systeem om jouw hardlooprouters nog nauwkeuriger te registreren.

Prijzen

De Huawei Watch 3 ligt vanaf 27 juni in de winkel voor €369. De Huawei Watch 3 Pro volgt op een ander moment. Die gaat dan €499. Bij ieder klokje krijg je een setje Huawei FreeBuds 4i.

Voorlopige conclusie

Ik geef toe, ik loop alweer ruim een jaar met de Huawei GT2 om mijn pols. Eerlijk is eerlijk, die enorm lange accuduur en het gemak van draadloos laden staan bij mij ver bovenaan mijn prioriteitenlijstje. En het display is vaak gestoten, maar kent nog steeds geen krasje. Deze week beginnen we met het echte testen. Dan ga ik ervaren welke ervaring ik meer ga waarderen. De GT modus of dat nieuwe HarmonyOS 2…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.