Logo GadgetGear.nl
Ikea Symfonisk Lijn
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IKEA en Sonos komen met een schilderij

Op high-end audiobeurzen zijn al jaren bedrijven te vinden die speakers verstoppen in wanden en schilderijen. Dat soort speakers zijn doorgaans stevig aan de prijs. Ikea en Sonos lijken deze optie nu betaalbaar te maken.

The Verge wist een blik op een productpagina over dit product te werpen. Daarop was een schilderij te zien dat Ikea samen met Sonos heeft ontwikkeld. Dit wordt de derde speaker in de Ikea Symfonisk lijn.

De Symfonisk schilderijen zijn twee inch dik en meten 22 x 16 inch. Ikea levert ze met verschillende prints. Het is vooralsnog niet mogelijk om zelf prints te laten maken. Zo komen met zowel een wit als een zwart frame.

De speakers zijn in stereopaar te configureren. Zo mogen als achterste speakers in een 5.1 surroundset geconfigureerd worden. Bovendien kun je de stroomkabel daisychainen om zo minder kabels te hoeven trekken.

Qua specs is weinig bekend. De twee eerdere Symfonisk speakers kwamen met precies dezelfde chipsets en drivers als de Sonos PLAY:1. Voor deze speaker moet het technisch ontwerp wel zijn aangepast. De speakers gaan naar verwachting 199 euro kosten.

Eén reactie

 1. wij hebben daarvan al een grotere broer van ontwikkeld die we tot 2 x 4 meter kunnen maken.
  Kwaliteit van de Soundpanels is te vergelijken met speakers van € 4000 en meer.
  Dikte van de basis soundpanels is 8cm dik 60x120cm en PRO versie (in Ontwikkeling 4 cm dik) de panelen geven 360 graden geluid en wordt OA achter Span Plafonds toegepast en zijn: in schilderijen, terassen, wand bekleding, beschilder / airbrushbaar te verwerken.
  Met onze eigen digtiale ontvangers kunnen we tot 150 soundpanels kunnen aansturen met LossLess Audio,
  Verder komt een complete meubellijn bij waar de versterkers / subwoofer in het meubel is verwerkt.

  Ons YouTube kanaal met wat voorbeelden en impressie van wat het kan.
  https://www.youtube.com/channel/UCbrA8GEIftbKlH5XSqw4hdQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.