Motorola Defy
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Motorola Defy

Onlangs kondigde Bullitt al aan dat ze van Lenovo rugged smartphones mocht gaan bouwen met het Motorola logo erop. De eerste is nu al gepresenteerd; de Motorola Defy.

Motorola kende van oudsher een status als merk dat door overheden werd gebruikt omdat het waanzinnig stevige producten ontwikkelde. Inmiddels is het merk al jaren Chinees, maar weet het op smartphones nog flink te innoveren.

Hoewel je misschien zou verwachten dat Motorola voldoende capaciteit in huis heeft om zelfstandig  ‘rugged’ smartphones te bouwen, heeft het toch een deal met de Bullitt Group gesloten. Onder die deal produceert dat bedrijf extreem stevige Motorola smartphones. De Motorla Defy is het eerste resultaat van deze samenwerking.

Motorola Defy

De Motorola Defy is een IP68 water- en stofdichte smartphone. Op 1 meter diepte, kan deze het 35 minuten lang volhouden. Hij kan een val van 1,8 meter overleven en voldoet aan de MIL SPEC 810H normering. Ook kun je de behuizing wassen met zeep en milde ontsmettingsmiddelen.

De Motorola Defy komt met een 5.000mAh accu en een 20 Watt lader. Het toestel heeft een USB-C poort voor laden en data-overdracht. Het toestel komt met een 6,5 inch HD+ display beschermd door Gorilla Glass Victus glas. Het scherm is geschikt voor gebruik met natte vingers.

De chipset beschikt over 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Er is gekozen voor een Qualcomm SD662 chipset. Achterop ligt een 48 megapixel main camera met een 2 megapixel diepte- en 2 megapixel macrocacmera. Voorop krijg je een 8 megapixel selfiecamera.

Motorola is altijd van de snelle Android releases. Hoe dat onder Bullitt gaat, is nog niet duidelijk. Het toestel komt voor nu met Android 10 en een belofte voor een Android 11 update komende herfst. In hoeverre de Android versie overeenkomt met hoe Motorola deze inricht op andere toestellen is ook niet duidelijk in de communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.