Xiaomi Surge tweet
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi van Amerikaanse zwarte lijst

Ze hadden het niet zo zwaar als Huawei, maar ook Xiaomi belande onlangs op een zwarte lijst van de Amerikaanse overheid. In januari werden ze erop geplaatst waardoor Amerikaanse bedrijven niet langer in Xiaomi mochten investeren. Deze week bleek Xiaomi gelijk te hebben behaald in de VS; er was niets raars aan de hand.

De reden dat Xiaomi op de zwarte lijst was geplaatst was omdat het merk mogelijke banden zou hebben met het Chinese leger. De Amerikaanse ministeries van Financiën en van defensie werden vrijwel meteen aangeklaagd door Xiaomi. De Chinese smartphonebouwer was van mening dat ze vals was beschuldigd.

Voor de rechter werd echter duidelijk dat de ministeries onvoldoende konden bewijzen dat er inderdaad banden zouden zijn tussen het Chinese leger en Xiaomi. Op basis van die uitspraak, werden de ministeries dan ook gesommeerd Xiaomi van de zwarte lijst te schrappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.