Xiaomi derde grootste smartphonemerk van Nederland

Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi viert vandaag de lancering van haar nieuwste vlaggenschip, de Xiaomi Mi 11 Ultra. Daarmee is het de eerste keer dat het haar duurste telefoons ook naar Nederland brengt, al zegt het merk wel maar een heel beperkte voorraad van deze toestellen te voeren. Maar er is meer nieuws.

Xiaomi heeft namelijk nog iets te vieren. Het merk is de op twee na grootste verkoper van smartphones in Nederland. Samsung staat met een marktaandeel van 38% bovenaan de lijst, gevolgd door Apple met 26% marktaandeel. Xiaomi pakt met 10% de derde plaats in de lijst, gevolgd door Oppo op 7% en TCL (Alcatel) op de vijfde plaats met 4%. Deze lijst is op basis van de cijfers van Canalys over het eerste kwartaal van 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.