WhatsApp blijft privacy-veilig binnen Europa

Er is veel gerommel in de Media rondom WhatsApp. Het bedrijfsonderdeel van Facebook is begonnen om haar voorwaarden aan te passen. Dit levert veel ophef op, maar als Nederlanders is er niet zo gek veel om je zorgen over te maken.

Facebook is begonnen om WhatsApp en Messenger met elkaar te combineren. Iets dat men al voorzag toen Facebook de populaire dienst overnam enkele jaren geleden.

Om WhatsApp over te nemen, moest Facebook wel één belangrijke afspraak maken met de Europese Unie. Voor Europese gebruikers moest de privacy gegarandeerd blijven. Hoewel Amerikaanse gebruikers voor 15 mei al akkoord moesten gaan met het feit dat Facebook de chats kan gebruiken om te adverteren, is er voor ons Europeanen dus weinig aan de hand.

Toch ligt Facebook onder een enorm privacy vergrootglas. Hierdoor stappen ook vele Nederlanders over op andere messengers als Telegram uit Rusland, Signal (Open Source) of iMessage van Apple, waarmee je jouw sociale bubbel natuurlijk wel beperkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “WhatsApp blijft privacy-veilig binnen Europa”

  1. Voor alle duidelijkheid: Je contactlijsten worden wel gewoon gedeeld met Facebook, zoals dit vanaf het begin al was ( na de overname door Facebook). Dit noem ik niet privacy-veilig.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram