Smartphones goed voor bijna de helft van de gaming markt in 2020

Gamen op het scherm dat je altijd bij je hebt. Het is logisch en dat zien game uitgevers ook. Waar voorheen het gros van het geld werd verdient op consoles en PC, vindt nu een sterke verschuiving plaats naar smartphones.

In totaal zijn mobile games volgends onderzoek van 123scommesse goed voor 43% van de totale omzet. Het ging om $74.9 miljard omzet op smartphones ten opzichte van de totale $177.8 miljard omzet in de games industrie. Consoles waren overigens goed voor $51.2 miljard omzet. Daarbij is het de vraag of voldoende beschikbaarheid van de Sony PlayStation 5 en Xbox Series X en S deze omzet nog hadden kunnen stuwen. Van de andere kant heeft Corona er ook voor gezorgd dat de PC verkopen omhoog zijn gegaan.

Niet geheel opvallend ligt tablet gaming nog wat verder achter op mobile. Daar werd slechts 11.4 miljard omgezet. Browser games moesten het met $3.2 miljard doen.

Over de gehele bandbreedte verwachten analisten dat corona een belangrijke drijfveer is geweest voor deze hogere omzetten. Als zodanig is de verwachting dat de gehele markt in 2021 met 1,1% zal krimpen omdat we weer meer geld gaan uitgeven op het terras en in de bioscoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram