Logo GadgetGear.nl
Monster Hunter Steelbook
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Monster Hunter op 4K Blu-Ray

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnige mooie graphics
  • Waanzinnig geluid
  • Veel actie

THE BAD

  • Slordig verhaal

Milla Jovovich kennen we natuurlijk van die andere populaire gameserie die in films is overgezet. Juist; Resident Evil van Capcom. Nu is het de beurt aan een andere Capcom game en wel Monster Hunter. Kan Milla Jovovich haar shine behouden in deze monsterfilm?

Monster Hunter de game

Capcom bracht de eerste Monster Hunter in 2004 naar de PlayStation 2. Ik was toen één van de weinige Nederlanders die de beta mocht spelen. Het was één van de eerste multiplayer games. Sinds die beta wist de titel mij niet meer los te laten. En daar ben ik niet de enige in.

Anno 2021 zijn zes main titles verschenen in de Monster Hunter series. Daarnaast zijn er nog negen spin-offs gelanceerd. Voornamelijk op handhelds en mobiele platformen. De verfilming van Monster Hunter werd in 2012 al aangekondigd met het idee deze in 2017/2018 in de bioscoop te laten draaien. Daar was iets langer voor nodig… De film verscheen namelijk pas in het coronajaar 2020 toen het gros van de bioscopen dicht zaten.

Andere verhaallijn

In de verhalen van de Monster Hunter games, ben je altijd een jonge monster jager die het vak moet leren. Al dan niet bijgestaan door palico’s en andere mythische wezens die jou op jouw jacht vergezellen. Vanuit de dorpen die je bezoekt krijg je non-stop allerlei quests die losjes een verhaallijn lijken te volgen. Uiteindelijk gaat het maar om één ding; het plezier van het jagen en verzamelen.

Hoe anders is het in Monster Hunter de film. Regisseur Paul W.S. Anderson moet van een spel zonder veel verhaal, toch een verhaal proberen te maken dat ons 99 minuten boeit. Daarom speelt Milla Jovovich een soldaat genaamd Artemis, in onze tijdlijn en in onze wereld.  Onverwacht verlaat zij, met haar squad, onze wereld en komen ze terecht in de tijd en wereld van Monster Hunter.

Ze komen terecht in een woestijn. Gedesoriënteerd door wat er is gebeurd, duurt het niet lang voor Artemis de enige is die nog leeft. Als soldaat ben je niet getraind voor een andere wereld dan de onze. Al snel ontmoet ze een jager (Tony Jaa) en besluit ze daarmee op te trekken. Hun doel? Een toren in de verte…

De beleving

Qua verhaal hoef je ook in de film niet heel veel meer diepgang te verwachten dan dit. En eerlijk gezegd gaat het me daar ook echt niet om. Ik wil gewoon een rathalos zien vechten. Of op z’n minst een Kulu-Ya-Ku zien rondhuppelen.

Er zitten ook echt wel wat foutjes in de film. Of op z’n minst zaken die vraagtekens oproepen. Maar misschien is dat omdat we de laatste jaren verwend worden met films en series waar echt alles aan lijkt te kloppen. Dan is Monster Hunter op z’n minst erg slordig. Maar is dat een probleem?

Bovendien kun je veel wegschrijven aan de fantasy wereld waar de game in afspeelt. Een wereld waarin houten schepen door de woestijn razen en waar mens en dier meer dan ooit met elkaar samenwerken om veilig te blijven.

Extra’s

Sony Pictures levert Monster Hunter onder anderen in de steelbox uitgave die wij ontvingen. De 4K uitvoering van de film is netjes met HDR ondersteuning op de disc gezet. Daarnaast is de audio keurig afgemixed met Dolby Atmos ondersteuning. Wat is als kenner van de games wel een beetje mis in de verpakkingen, is de typische grafische stijl van de Monster Hunter series.

Monster Hunter Steelbook

Conclusie Monster Hunter 4K

Eigenlijk is Monster Hunter gewoon één groot excuus om waanzinnige monstergevechten te animeren en te tonen in ragfijn 4K. Een tech demo van wat animerend Hollywood in haar macht heeft. En niet eens alleen qua animatie. Ook qua geluid is de film tot in de puntjes uitgewerkt. Monster Hunter toont aan hoe lastig het kan zijn om games te verfilmen, maar ook dat we gewoon moeten accepteren dat we niet altijd over elk detail in een film moeten willen nadenken.

Monster Hunter 4K kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.