Ikea Nilserik 704.868.28
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Ikea Nilserik zit-/stasteun blijkt minder geschikt voor mannen

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 1.5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtig ontwerp
  • Eenvoudig in elkaar te zetten
  • Mooi materiaalgebruik

THE BAD

  • Voor mannen kan deze kruk leiden tot een dood gevoel tussen de benen
  • Kan niet gemakkelijk uit elkaar gehaald worden voor retournering

Hij wordt verkocht als het ideale maatje voor een Ikea zit/sta bureau; de Ikea Nilserik. We kochten een exemplaar voor op kantoor, maar ontdekten al snel hoe deze stoel vooral het staan achter het bureau stimuleert.

Unboxing

In de doos van de Ikea Nilserik vinden we slechts vier onderdelen en geen gereedschap. Is ook niet nodig. Je klikt de hele kruk in no-time aan elkaar dankzij de duidelijke handleiding.

Design

Wij kochten de Ikea Nilserik in beige kleur, maar hij is er ook in het wit en zwart. Alleen was wit op het moment dat wij de kruk kochten, niet aanwezig in het magazijn. Daar zijn we ook niet heel rauwig om, want de voet had na de eerste uren gebruik al een vlek van de zool van mijn schoen. Dus eigenlijk is het wel lekker dat we voor deze kleur moesten gaan. Misschien zou zwart zelfs nog een toffere oplossing zijn geweest.

Ikea Nilserik 704.868.28

Zitcomfort

De Ikea Nilserik heeft een mooi, hoog en stevig zitkussen. Dit ziet er prachtig en heerlijk comfortabel uit. Voor mannen kan dit echter anders zijn. Voor mij en inmiddels twee andere mannen, is het zitten op dit kussen verre van prettig.

Natuurlijk heb ik er in de Ikea al even op gezeten voor ik de kruk kocht. De eerste ‘aanraking’ met het kussen is echt heerlijk. Je hebt het gevoel echt op een premium product te zitten.

Arjan op de Ikea Nilserik 704.868.28

De veerkracht van het kussen kent echter ook een belangrijk nadeel. Ik ervaar hetzelfde als wanneer ik een half uur aan het fietsen ben op een net iets te onhandig fietszadel. De zogenaamde slaapzak. De aders naar mijn mannelijkheid worden dichtgedrukt door het kussen waardoor ‘het zaakie’ na een kwartier zitten al dood aanvoelt. Onderzoek wijst uit dat dit ook echt niet goed is voor de vruchtbaarheid.

Helaas ben ik niet de enige man die dit ervaart. Ook twee andere zitters klagen na enkele minuten al over tintelingen binnen de zone van trots. Vrouwen blijken hier weer totaal geen last van te hebben. Overigens zeggen we hiermee niet dat dit een probleem is bij alle mannen, maar wel binnen 100% van onze mannelijke testgroep.

Ikea Nilserik 704.868.28 Bedieningsknop
Met deze knop (er zijn er drie van) kun je de kruk in hoogte verstellen.

Conclusie Ikea Nilserik

Hou je als man van een dood gevoel tussen de benen en is nageslacht ook absoluut geen prioriteit, dan is de Ikea Nilserik dé kruk voor jou. Voor nog geen vijf tientjes zet je een sterke eerste stap naar sterilisatie. Ben je een vrouw, dan is dit ook gewoon een hele leuke en fijne kruk. Voor de gewone man is dit er echter één om echt bij weg te blijven.

Belangrijk – We zetten deze conclusie nogal scherp neer, maar we vinden Ikea verder wel heel tof.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Ikea

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.