Logo GadgetGear.nl
Viaplay logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Noorse streamer Viaplay komt in 2022 naar Nederland

Vanaf volgend jaar zijn we een streamingdienst rijker in Nederland. Dan komt het Noorse Viaplay hier op de markt. Om een sterk eerste aanbod neer te zetten, hebben de Noren van de NENT group alvast de rechten op de Formule 1 gekocht.

Per volgend jaar zal de Formule 1 dan ook op Viaplay te zien zijn in plaats van Ziggo Sport. Daarbij lijkt NENT voornemens de ouder presentatoren aan de kant te zetten voor vers bloed dat een nieuwe, jongere doelgroep moet aanspreken.

In de deal met de Formule 1 is beklonken dat Viaplay een aantal races gratis moet streamen. Onder deze races valt ook de Grand Prix van Zandvoort, net als vijf andere races.

De streamer heeft meer sportrechten gekocht. Zo zal het ook in Nederland de Duitse Bundesliga aanbieden en heeft het al in diverse media laten doorschijnen ook op de Eredivisie en andere sportevenementen te azen.

Tenslotte krijgen kijkers ook toegang tot Viaplay originals, series en films voor zowel volwassenen als voor kinderen. Het doel van de streaming dienst is om eind 2025 6 miljoen leden te hebben in de thuismarkt en 4,5 miljoen leden in andere markten, waaronder Nederland.

2 reacties

  1. Kun je dan , als je op vakantie bent in Scandinavie, met dat abonnement ook alles kijken? En is dat dan via wifi of ook via satelliet?

  2. Het zal via internet zijn. Geen idee of ze geografische begrenzing gebruiken voor hun content. Het is pas volgend jaar, dus ik zou ze tegen die tijd die vraag stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.