Huawei IdeaHub
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei lanceert eigen smartboards voor zakelijk gebruik en onderwijs

Huawei begint zich op steeds meer markten te begeven. Zo lanceert Huawei morgen de IdeaHub S en IdeaHub Pro. Twee nieuwe digiborden waarmee Huawei zich richt op zakelijk gebruik en onderwijs. Bovendien is er iets bijzonders met het besturingssysteem. Ze kunnen zowel Android als Windows 10 draaien.

Voor zakelijk gebruik

De Ideahubs komen met een 4K touchscreen (65 inch E-LED of 86 inch D-LED), waar je natuurlijk ook aantekeningen op kunt maken. Geschreven teksten kunnen worden omgezet naar echte teksten die snel te delen zijn.

Natuurlijk zijn de digiborden niet alleen gemaakt voor gebruik tijdens fysieke meetings. Met 12 microfoons probeert de Huawei IdeaHub het stemgeluid van sprekers zo helder mogelijk vast te leggen. Dit kan op een afstand tot 8 meter. Daarnaast is de IdeaHub S met een FullHD camera uitgerust en de IdeaHub Pro met een 4K camera. Doordat de microfoons kunnen herkennen waar de spreker staat, zoomen ze daar automatisch op in. Bovendien laat dit toe dat omgevingsgeluid effectief wordt weg gefilterd.

Huawei IdeaHub

Meer privacy binnen het onderwijs

Voor scholen ontwikkelde Huawei nog een derde model; de Huawei Board. Dat model komt in een 65 inch en 86 inch uitvoering op de markt. Beide formaten komen met een door TÜV gecertificeerd blauwlicht filter. Nu heb ik zelf enkele jaren voor de klas mogen staan en weet ik dat kinderen lange sessies maken voor de smartboards. Zo’n blauwlichtfilter zou in die omstandigheden weleens heel goed kunnen werken. Het smartboard komt echter met twee microfoons, die nog wel tot 8 meter verder een spreker kunnen vastleggen. De displays hebben een kijkhoek van 178 graden terwijl de microfoons een hoek van 180 graden kennen. Het onderwijsmodel komt zonder camera om de privacy van leerlingen te garanderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.