Logo GadgetGear.nl
Huawei Mate40 Pro
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Huawei gaat zich meer op software concentreren

Huawei was nooit groot in de VS, maar dat kon ze niet schelen. Ook zonder de VS wist het even de allergrootste smartphoneverkoper ter wereld te zijn. Met de handelsbeperkingen vanuit de VS gaat Huawei nu haar pijlen richten op het bouwen van eigen software om de VS te beconcurreren.

Het is geen geheim dat de beperkingen vanuit de VS serieus pijn doen voor Huawei. Alleen in markten waar Google niet populair was, weet het merk echt nog serieuze aantallen smartphones te verkopen. Maar de honger om te groeien, blijft. Zeker na deze lange periode van krimp.

Reuters heeft een interne memo in handen gekregen van Huawei-oprichter Ren Zhengfei. Daarin geeft deze aan dat de VS geen grip heeft op de software industrie. Door meer focus te leggen op eigen software, kan Huawei onafhankelijker worden van de Amerikaanse markt.

Huawei ontwikkelde al het eigen platform HarmonyOS. Een besturingssysteem gebaseerd op Android met een eigen dienstenlaag waarin vrijwel alle Google diensten worden waargenomen door eigen alternatieven. Zo is Google Maps vervangen voor een Huawei maps app waarbij de kaarten afkomstig zijn van TomTom.

Huawei is niet de enige met een alternatief besturingssysteem. Samsung doet dit al langer met Tizen (waarvoor het nu samenwerkt met Google voor smartwatches) en LG heeft WebOS al een tijdje klaarliggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.