Dyson V15 Detect
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dyson lanceert lasergestuurde stofzuiger V15 Detect

Okay, het sturen moet je nog steeds zelf doen, maar de nieuwe Dyson V15 Detect komt wel met een ultrahippe groene laser die jou helpt om stof en vuil beter te zien en daarmee beter stof te zuigen. En Dyson gaat nog verder dan alleen de laser.

Laser Stofdetectie

Voorop de gemotoriseerde fluffy borstel van de Dyson V15 Detect zit nu een groene laser met een speciale lens. Waar normaal een trillende spiegel wordt gebruikt om een laser-lijn te projecteren, kiest Dyson voor een veel minder foutgevoelige constructie door een speciale lens voor de laser te plaatsen. Deze lens zorgt ervoor dat de punt in een lijn wordt veranderd. Deze wordt in een hoek van 15 graden over de grond geprojecteerd.

Dyson V15 Detect Laser

De kleur groen is niet gekozen om hip te zijn of een relatie te leggen met de plaatjes van militaire radarsystemen zoals we die kennen uit films, series en misschien wel de realiteit. De kleur groen is gekozen omdat het enorm goed zichtbaar zou zijn.

Het idee is dat je dus goed kunt zien hoe vervuild de grond voor- en na het stofzuigen is. Is het nodig om een keer extra over een plekje te zuigen, dan zie je dat dus meteen.

Piezo stofsensor

Kun je de stofdeeltjes niet goed zien? Dan komt Dyson ook nog met een Piezo sensor. Die kan met behulp van trillingen stofdeeltjes indexeren en laat je op het display zien hoeveel stof je aan het verwijderen bent.

Je hoeft door deze techniek ook niet langer zelf na te denken over hoe hard je de stofzuigers laat werken. Veel Dyson gebruikers zetten stofzuigers standaard in de stand waarop deze het hardst zuigen. Het gevolg is dat ze dan ook het kortst zuigen omdat ze veel stroom verbruiken. Met deze nieuwe sensor, bepaalt de stofzuiger zelf het motorvermogen zodat je precies genoeg stroom verbruikt voor de vervuiling die je moet opzuigen.

Anti-klit borstel

Dyson levert al jaren een gemotoriseerde borstelkop die ideaal is voor huisdierharen. Die willen nogal eens om de borstel gaan klitten en ook daar is nu een oplossing voor. Deze gemotoriseerde borstelkop krijgt nu een conische vorm. Hierdoor worden haren gemakkelijker opgezogen. Bovendien bevat deze borstelkop nu 56 polycarbonaat tanden die als een kam werken en zo ook gemakkelijker haren van andere oppervlakten verwijderen.

Nu verkrijgbaar

De Dyson V15 Detect is nu verkrijgbaar. Dyson zal ongetwijfeld met verschillende samenstellingen komen, maar de eerste zal de Dyson V15 Detect Absolute zijn. Dat pakket gaat €699 kosten.

Dyson V15 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.