Dogee S96
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dogee S96 is een rugged smartphone met nachtzicht camera

Foto’s in het donker zijn altijd lastig bij smartphones, maar met name de duurdere merken komen een heel eind. Maar wat als je foto’s en video’s moet vastleggen zonder op te vallen? Dan heb je een nachtzichtcamera nodig. Het Chinese Dogee stopt deze in haar S96 Android smartphone.

De Dogee S96 is een rugged Android smartphone. Dat wil zeggen dat het een smartphone is met een IP68 en IP69K gecertificeerde behuizing. Hier kun je dus prima het zwembad mee in en deze kun je ook prima uit je hand laten vallen.

Dogee S96

Het quad camera eiland bevat twee interessante camera’s en vooral een bijzondere merkmix. Waar het gros van de Chinese graag voor Sony camera’s kiest, kiest Dogee voor een Samsung 48 megapixel camera. Sony krijgt wel een belangrijke tweede rol. Die mag namelijk de 20 megapixel nachtzichtcamera aanleveren. Het voordeel van zo’n camera is dat je echt heel veel ziet in het donker. Het nadeel is wel dat er van kleur geen spraken is en dan contrasten altijd een lastig onderwerp zijn. Het is niet meer dan een functionele camera. Verder krijg je nog een 8 megapixel groothoek en 2 megapixel macrocamera.

De chipset is de MediaTek Helio G90 met 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte van Samsung. Het display draait op 720p+ resolutie. Het toestel gaat zo’n $390 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.