Apple Music
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Apple Music vanaf juni in 24-bit hi-res en Dolby Atmos

Apple kondigt voor komende juni een grote update aan voor haar Apple Music dienst. De eerste 20 miljoen nummers zouden zonder kwaliteitsverlies te beluisteren moeten zijn en er volgt nog meer.

Zo komt voor bepaalde tracks spatial audio beschikbaar, waardoor muziek ruimtelijker klinkt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Dolby Atmos. Het aanbod Dolby Atmos tracks zal wel beperkt zijn tot enkele duizenden. Daarnaast moeten aan het eind van het jaar 75 miljoen tracks zonder kwaliteitsverlies te beluisteren zijn. Ze zijn dan in 16-bit (CD) en 24-bit (studio) kwaliteit beschikbaar.

Voor Tidal, Amazon Music en Spotify komt dit nieuws ongetwijfeld niet goed uit. Apple heeft zelf immers geen last van de 30% platform afdracht op de inkomsten van haar muziekdienst. Dus Apple heeft meer ruimte om kosten te maken voor haar klanten dan de andere platforms.

Met de nieuwe versie van de Apple Music app kunnen gebruikers zelf de kwaliteit kiezen. Bij gebruikers van Apple AirPods of Beats hoofdtelefoons zou de app zelf de kwaliteit al omhoog zetten.

Eén reactie

  1. De vraag is echter of dit vooral op basis van de specs is, of dat je ook daadwerkelijk de geluidskwaliteit krijgt. Ik bedoel, als je via bluetooth luistert is de kwaliteitsverlies per definitie dermate dat de mogelijkheden die een hogere bitrate potentieel biedt, al ongedaan gemaakt wordt.

    Hopelijk dat iemand eens de streams kan analyseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.