iPhone 12
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple investeert opnieuw in Gorilla Glass fabrikant Corning

Apple heeft deze week opnieuw veel geld gestoken in fabrikant Corning. Corning produceert Gorilla Glass. Een enorm sterk soort glas dat in vrijwel alle smartphones wordt gebruikt.

Het is de derde keer dat Apple geld in Corning stopt. Met de laatste investering van $45 miljoen komt het totaal nu op een slordige $450 miljoen neer. In totaal heeft Apple nu in drie ronden geïnvesteerd in het bedrijf. In 2017 ontving Corning $200 miljoen van Apple en in 2019 was het $250 miljoen. De investering van dit jaar is dus de kleinste tot nu toe.

Het geld komt uit het Advanced Manufacturing Fund van Apple. Dit is een fonds waarmee Apple met name in de lokale productiemarkt investeert. Zo wilt het bedrijf de productie van de belangrijkste componenten van haar producten veiligstellen. Bovendien zorgt het ervoor dat Apple op meer fronten geld kan verdienen dan alleen op het gebeid van de verkoop van eigen patenten, hard- en software.

De investering wordt gebruikt om de productiecapaciteit in de VS te vergroten en om nieuwe, sterkere glassoorten te ontwikkelen. Zo is de iPhone 12 voorzien van Corning’s Ceramic Shield technologie in plaats van Gorilla Glass dat Android fabrikanten gebruiken. De mix van glas en keramische deeltjes zou een veel sterkere glasplaat opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.