Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

AOC komt met draadloze headsets, mechanische toetsenborden, muizen, muismat

AOC bekend van vooral monitoren, breidt haar productgamma uit met gamingaccessoires. Men pakt goed uit; in maart werden al twee headsets aangekondigd, de GH200 en GH300. Vandaag werd een extra headset aangekondigd met de GH401, terwijl ook invoerapparatuur aangekondigd werd met een muizen en mechanische toetsenborden gamma, en tot slot een muismat.

AOC onderverdeelt het gamma in drie segmenten: de competitieve AGON 700-serie op esports-niveau, de 500-serie op middenniveau en de 200-serie op instapniveau. De recente aankondiging zijn slechts een eerste stap in de uitbreiding van het productgamma.

 

Mechanische toetsenborden

Het AGON-toetsenbord AGK700 met 115 programmeerbare toetsen is uitgerust met Cherry MX Blue / Red-switches, met n-key rollover en 100% anti-ghosting. Het geheel is verpakt in een aluminium behuizing. We zien verder macrotoetsen en natuurlijk RGB-verlichting die via de software in sync kan worden gebracht met de verlichting van andere AGON-accessoires, oftewel muizen, muismatten, monitoren en headset.

De AGK700 wordt ook geleverd met een magnetische, afneembare polssteun met een leren afwerkin. Ook is er een USB-pass-through-poort aanwezig voor het aansluiten van andere randapparatuur en apparaten via het toetsenbord.

De GK500 is uitgerust met Outemu switches waarbij je wederom de keus hebt tussen rood en blauw. Ook hier vinden we in de specs n-key rollover en 100% anti-ghosting terug. De GK500 is tevens compatibel met AOC’s Light FX en kan worden gesynchroniseerd met de monitoren. Zowel de AGK700 als de GK500 worden geleverd met een extra set W-, A-, S-, D-sleutels en een gevlochten USB-kabel met een vergulde connector. Voor beide modellen kunnen toetsenbordprofielen worden opgeslagen in het ingebouwde geheugen met behulp van de G-Tools-software en later rechtstreeks op het toetsenbord worden gewijzigd zonder de software te gebruiken. De beschikbaarheid van de blauwe of rode schakelaarvarianten voor de mechanische toetsenborden GK500 en AGK700 kan per land verschillen.

De GK200 is het instapmodel en uitgerust met membraanschakelaars die een mechanische feel zouden geven. Het toetsenbord is morsbestendig en tevens uitgerust met regenbooglichteffecten.

 

Gaming-muizen

Voor haar nieuwe muizengamma koos AOC voor optische Pixart-sensoren. Alle drie de muizen ondersteunen een pollingsnelheid van 1ms. Zowel de AGM700 als de GM500 kunnen hun RGB-verlichting ook synchroniseren met de 500/700-serie toetsenborden en geselecteerde AGON-monitoren. Beide muizen worden geleverd met een gevlochten USB-kabel van 1,8m en een vergulde connector.

De AGM700 is een rechtshandige muis met een resolutie van 16.000 Real DPI, een trackingsnelheid van 400 inch/sec en een acceleratie van 50g om de snelle bewegingen van competitieve gamers te evenaren. Het gewicht van de muis kan worden gevarieerd met vijf meegeleverde gewichten (5g per eenheid). AOC heeft gekozen voor Omron-schakelaars met een levensduur van 50 miljoen toetsaanslagen ingebouwd in de linker- en rechterknoppen.

De GM500 is tweehandig (geschikt voor links- of rechtshandig gebruik) en beschikt een resolutie van 5000 Real DPI, een trackingsnelheid van 100 inch/sec en een versnelling van 20g. Ook de GM500 is uitgevoerd met Omron-schakelaars. Alle acht knoppen van de GM500 zijn programmeerbaar middels de AOC G-Tools.

De AOC GM200 is een rechtshandige muis met zes knoppen (specs: 4200 Real DPI, trackingsnelheid 48 inch/sec en 10g). De DPI-schakelknop maakt een omschakeling tussen 800-1600-2400-4200 DPI mogelijk.

 

Muismat

Met AMM700-muismat maakt AOC het AGON-pakket af. Het micro-gestructureerde stoffen oppervlak moet een makkelijke en nauwkeurige beweging bieden, terwijl de antislip rubberen basis ervoor zorgt dat de muismat niet onbedoeld beweegt.

De omliggende RGB-leds kunnen worden aangepast met 4 lichteffecten en kunnen worden gesynchroniseerd met de andere AOC-randapparatuur / monitor via de G-Tools-software.

Alle AOC gaming-randapparatuur wordt geleverd met 2 jaar garantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.