Netflix op een Apple iPad
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony en Netflix tekenen voor een exclusieve samenwerking

Met de komst van Disney+ en de lancering van DC’s eigen streamingdienst in de VS heeft Netflix te kampen met een ware leegloop. Een leegloop die het niet met eigen producties op kan vangen. Een exclusieve deal met Sony zou de oplossing kunnen brengen.

Sony en Netflix hebben een exclusieve deal gesloten voor series op basis van Sony’s eigendommen. Het gaat om series die geproduceerd worden op basis van Sony’s Uncharted en Morbius. De series worden exclusief uitgebracht op het Netflix platform. De kans is dus klein dat je deze series gaat zien op Sony’s Film1 en Bravia Core streamingdiensten.

Uncharted gaat over de gameseries waarin Natan Drake de hoofdrol speelt. 18 februari 2022 zou deze serie op Netflix in première gaan. Daarvoor nog gaan we de serie Morbius zien. Morbius gaat over de bekende vampier uit de Spider-Man series. Die zou 21 januari 2022 te zien moeten zijn.

Ook op het gebied van films zijn deals gemaakt tussen Netflix en Sony. Zo komen Bullet Train, Where the Crawdads Sing, en de geplande sequels voor Spider-Man: Into the Spider-Verse, the Venom, Jumanji, en Bad Boys franchises exclusief naar Netflix.

2 reacties

  1. Film1 is niet meer van Sony. En Bravia Core is alleen voor hoge kwaliteit content. Soort van bluraykwaliteit over streaming (niet helemaal, maar het komt in de buurt). Een echt eigen platform voor streaming heeft Sony volgens mij niet in het westen.

    1. Kijk. We hebben wel een persbericht gehad toen Sony Film1 kocht, maar niet toen ze deze weer verkocht. We houden er rekening mee in toekomstige berichtgeving 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.