Jeroen
Jeroen

Review: Sunred Dark Pro Triangle Wall 2500 Smart Heater

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Mooi design
 • Lichtgewicht
 • Weinig lichtintensiteit
 • Veel standen
 • Mobiel en Afstandsbediening
 • Heerlijk warm
 • Ruim bereik

THE BAD

 • Geen

De dagen worden alweer warmer, maar ’s avonds… Brrrr! Blijft het toch frisjes. Wil je toch smart buiten genieten van de warmte, dan is de Sunred Dark Pro Triangle Wall 2500 Smart heater jouw antwoord op je vraag naar warmte.

Heerlijk toch, een warm zonnetje op je bol. Met een goede heater verlies je de warmte niet. Maar hoe weet je of je een goede heater aanschaft? Behalve de aanschafprijs is het belangrijk om te zien op hoeveel branduren de heater is getest, of het is uitgerust met een beschermingsgraad tegen water en stof en welke soort verwarming er gebruikt wordt. Is het infrarood en zo ja welke soort?

In deze review duiken we wat verder in een wat ons betreft, hele goede heater.  Deze slimme heater geeft een heerlijke warmte af, met weinig lichtintensiteit en hij is verstelbaar in 9 standen! Voor iets meer inhoud dan dit, lees je gezellig met ons mee.

Smart?

Smart? Jazeker, deze heater is te bedienen via je telefoon! Zowel IOS als Android kan je gebruiken om de heater heerlijk vanuit je luie stoel te bedienen. Even de App downloaden, koppelen en klaar is Kees. Ja, er zit ook gewoon een afstandsbediening bij, hoor. Maar ik moet je toch bekennen dat het gemak van de telefoonbediening het wint. Een telefoon heb je altijd bij je. 

Wist je dat de Sunred App ook een “DARK modus” heeft?! Dan komt Darth Vader en zul je de Dark side omarmen…. Of… Een applicatie uitbreiding welke automatisch mee schakelt als je je telefoon op deze stand zet.  Ideaal voor als het ’s avonds donker is. Dan is de app niet zo fel aan de ogen Hmmm… the force is strong in this one.

De Sunred 2500 maakt op dit moment alleen nog verbinding met een 2,4 gh netwerk. Daar werken ze aan, maar voor nu is dat prima. De meeste routers kunnen of schakelen of bieden het beiden aan. Toch willen ze bij de volgende update van deze heater naar meer koppelingsmogelijkheden.

Unboxing 

De sunred smart heater 2500 komt in een goed beschermde doos. Dat mag ook wel, want er zitten breekbare delen in een heater die je graag heel wilt houden. Op onderstaande video pakken we de heater uit en sluiten wij deze aan. 

 

In de verpakking vinden we de heater, bevestigingsmaterialen, gebruiksaanwijzing en de afstandsbediening.   Alles netjes verpakt en de verpakking alleen al maakt ons heel enthousiast.  De Sunred 2500 is heel fraai afgewerkt met een triangle design in een mat zwarte finish, superstrak en verrassend licht van gewicht. Wat mist is een batterij voor de afstandsbediening (de CR2450 batterij wordt standaard NIET meegeleverd. Deze koop je bij de Action voor een een knaak en dan heb je direct een 10 pak. Dus houdt hier even rekening mee.

Montage

De sunred 2500 smart heater is erg gemakkelijk te monteren. Je kunt ervoor kiezen om de heater stevig in een stenen of houten muur te boren, waarvoor speciale bevestigingsmaterialen zijn meegestuurd. Ik heb gekozen voor een nog gemakkelijkere manier en dat is de heater recht tegen de schutting te monteren.

Er bevindt zich namelijk aan de heater beugel een draaimechanisme zodat je de beugel gemakkelijk los en vast kunt maken. Dit maakt de montage erg gemakkelijk en kun je de heater prima richten, plaatsen en afstellen. Denk er wel even bij na dat een heater ongeveer 75cm om zich heen geen hittegevoelig materiaal moet hebben. Zoals een plastic dakje, een schilderijtje of weet ik wat. Dus ook niet te dicht op de muur of tegen een plafond.

 

Sunred Dark Pro Triangle Wall 2500

Bam! Dat is een mond vol. De Sunred Dark Pro Triangle Wall 2500.  Sunred komt dit seizoen met de Dark Pro line waar dit model in gaat vallen. Dark = de techniek van het verwarmingselement en Pro staat voor de SMART functionaliteiten. Dat had beslist een stuk korter gekund, of slimmer. Want Pro Line is vast in de volksmond een upgrade model, maar het is niet meteen duidelijk dat het om een Smart Heater gaat.  Om Sunred een beetje te helpen, zullen we deze review maar wat vaker de naam Sunred Smart Heater 2500 gebruiken  😉 

De  Sunred 2500 Smart Heater heeft een aantal fantastische features die deze heater echt een musthave maken voor het buitenleven. Want de heater bedienen met je telefoon, dat is al tof. Niet alleen kun je de warmte instellen via je telefoon, maar ook een timerfunctie! Ideaal! 

Waarom? Deze heater is uitgerust met een ultra low glare techniek. Met zijn 2500 watt power en 9 standen maakt deze heater echt korte metten met de kou. Sunred heeft de heater uitgerust met het nieuwe Rose Gold Carbon infrarood verwarmingselement, wat met recht een stukje kwaliteit is.  Zit er goud in of zo? Ja, eigenlijk wel. Een minuscuul laagje Rose bladgoud zorgt voor een nog betere warmtegeleiding. Want deze heater heeft zo weinig lichtintensiteit en maakt nihil geluid, je vergeet gewoon dat hij aanstaat.

Daarom is die timerfunctie helemaal top. Je stelt hem in op de gewenste stand, een timer van bijvoorbeeld 2 uur en je kunt lekker genieten.  De warmte die de heater afgeeft is echt heerlijk. Alsof er een zonnetje op je lichaam straalt. Het voordeel van infrarood is dat de heater zich richt op een directe en zuinigere manier van verwarmen.

Helemaal als je een heater hebt met Carbon Stralen, zoals deze Sunred, dan maakt de heater gebruik van langere infraroodstralen die veel minder oplichten dan andere heaters. De Sunred 2500 is getest op 10.000+ branduren en het materiaal is uitgerust met IP55 beschermingsgraad tegen water en stof. Yes, dat betekent dat je de komende jaren goed zit. 

Ervaring en Gebruik

Deze Sunred heater werkt geweldig. Na montage download ik de Sunred ap. Deze applicatie koppel ik via Wifi met de Sunred 2500. Kwestie van een paar minuutjes en dan is het echt genieten geblazen. Je kunt de heater via de app in standby zetten, door de balk helemaal naar links te swipen in het overview menu. Of helemaal uit te swipen naar links in het menu van de heater zelf:

Natuurlijk kan je dit ook via de afstandsbediening doen. De standby mode is vergelijkbaar met je TV en is gewoon veilig. Als je de heater helemaal uit wilt zetten kan dit met de hoofdschakelaar aan de zijkant.

In dat geval gaat de heater compleet uit en kun je hem ook niet meer aanzetten via de app. Doe je hem vervolgens weer aan duurt het heel even voordat hij opnieuw verbinding maakt met het netwerk en kun je hem vervolgens weer bedienen via je telefoon.

De heater maakt geen geluid en geeft bizar weinig licht. Heel fijn. De warmte is zeer prettig. De laatste paar weken hebben we de heater getest in een lekker afwisselende periode. Avonden waar het rond 19:00 uur nog heerlijk zonnig was en avonden waar de temperatuur zakte naar een graad of tien. Wanneer het ’s avonds kouder wordt en je normaliter een jas aandoet is de heater een uitkomst. De warmte is fijn, je voelt eigenlijk een soort zonnetje op je bol. De reikwijdte van de heater is vrij groot. Wij hebben voor de review een lange buitentafel staan waar zes mensen aan kunnen zitten en iedereen ervaarde de warmte van de Sunred. 

Switchen tussen de verschillende standen is erg prettig. Als iedereen het koud heeft, dan is het prettig om de heater even op de hoogste stand te zetten. Je voelt direct resultaat. Na een kwartier als iedereen lekker opgewarmd is, dan kan de heater gewoon weer op een lagere stand. Het is even aftasten wat je zelf als prettig ervaart. Plaats je de heater aan de zijkant van een tafel, waardoor alle gezichten voorzien zijn van de warmte van de heater, dan worden de onderlijven niet warm door de tafel.

Plaats je de heater achter de tafel, zodat de Sunred ook je rug verwarmd, dan zal je langer een warm gevoel ervaren. Het is dus echt een kwestie van voorkeur en even puzzelen wat voor jou het beste werkt. Omdat de heater zo gemakkelijk te monteren is, is het geen probleem om gewoon eens een weekje het één te proberen en daarna weer eens wat anders. 

Als we kijken wat nu echt het bereik is van de warmte, dan merken we dat binnen een vierkante meter of twee je echt alle warmte voelt. Daarbuiten tot drie vierkante meter voel je wat warmte en buiten de vier vierkante meter voel je het niet meer. Je zou dus kunnen zeggen dat als je zes gasten aan je tuintafel hebt op je buitenterras, dat ze allemaal kunnen genieten van de warmte. Heb je een restaurant en plaats je deze op het terras, dan kan je twee tafeltjes verwarmen met één heater.

Ohja, de timerfunctie vergeet ik bijna extra aan te stippen. In de praktijk werkt de timer erg fijn. Mocht je de heater vergeten uit te zetten, dan gaat de Sunred na verloop van tijd gewoon in de standby modus. Geloof mij, als je lekker zit te borrelen s avonds met een warme gloed op de wangen, dan kan je hem nog wel eens vergeten uit te zetten. Geen probleem! Je timer zet hem in standby. Geen gevaar hier.

Conclusie

De Sunred Dark Pro Triangle Wall 2500 Smart Heater is een mooie, sterke heater die erg makkelijk in montage en gebruik is. De smart functie is heel fijn, dat maakt alles nog gemakkelijker. De lichtintensiteit is zeer laag en de heater is helemaal stil qua geluid. De warmte is zeer prettig, alsof er een zonnetje op je schijnt met een prima bereik. 

 

 

 

 

2 reacties

 1. Je geeft zelf aan dat er 75cm ruimte rondom aangehouden zou moeten worden.
  Als ik naar je schutting kijk lijkt me dat niet echt 75 cm ruimte tussen de polycarbonaat platen en de heater. Ondervind je daar geen al te veel problemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.