Review: Razer Hammerhead True Wireless Pro headset

Sinds de overname van THX, weet Razer ons steeds vaker te verbazen met haar high-end audioproducten. Dit zien we ook terug in de nieuwe Razer Hammerhead True Wireless Pro headset.

De Razer Hammerhead True Wireless Pro is een zogenaamde True Wireless Headset. Dit wil zeggen dat je een setje draadloze oordopjes krijgt die worden opgeladen in een case die ook als powerbank dient. Bovendien is het een ANC headset. Dit wil zeggen dat je actieve ruisonderdrukking krijgt.

Unboxing

De Razer Hammerhead True Wireless Pro worden overcompleet geleverd. Razer voorziet ze zelfs van Comply foam tips. Een stukje luxe die we bij vele andere headsets echt missen. Daarnaast krijg je zes paar reguliere eartips zodat je de headset optimaal op het gehoor kunt aanpassen. De app biedt ook begeleiding op de perfecte eartip te kiezen. Briljant!

Razer Hammerhead True Wireless Pro Oordopje

Design

Het ontwerp van de Razer Hammerhead True Wireless Pro begint bij de super strak vormgegeven case. Zo strak dat het eigenlijk niet opvalt dat je een Razer product hebt gekocht. Het zou ieder willekeurig merk kunnen zijn. Het Dat het een Razer product is valt pas op wanneer je deze aan de lader hangt. Dan zie je een groene status LED.

Razer Hammerhead True Wireless Pro incl doosje

De oordopjes zelf ademen wel veel meer ‘razer’ design. Het groene adder logo is keurig op de oortjes verwerkt, al zit er bij deze headset geen LED verlichting achter om de accuduur te sparen. Een slimme keuze. De oordopjes hebben een wat langere antenneruimte naar buiten. Dit heeft zonder twijfel te maken met het goede ontvangst dat we op deze headset hebben.

Wil je de oordopjes uit de case trekken, dan zijn dikke vingers wat onhandig. Het is echt even plukken voor ze eruit komen. Even snel je oordopjes indoen is dus lastig.

Bediening

Via jouw oordopjes, kun je het aangesloten apparaat bedienen. Dit gaat vooral door op de oordopjes te tikken. Een enkele tik om een gesprek aan te nemen of muziek te starten. Een tik en vasthouden om ANC aan of uit te zetten etc. Het is even oefenen, maar als je het in je vingers hebt is het een heel plezierig systeem.

Wat ook echt tof is, is de oorherkenning. Doe je de oordopjes uit, wordt de muziek meteen gepauzeerd. Ideaal. Via de Razer Hammerhead True Wireless app kun je bovendien de bediening verder naar smaak afstemmen alsmede het geluid van de headset. Razer verzorgt via de app ook software updates voor de headset.

Chipset

De Razer Hammerhead True Wireless Pro maakt gebruik van Bleutooth 5.1. Wanneer je hem voor het eerst opent, krijg je al meteen een koppelverzoek op je smartphone.

De headset ondersteunt helaas geen aptX HD, maar wel AAC en SBC streaming.

De gaming ervaring

Natuurlijk bouwde Razer de Razer Hammerhead True Wireless Pro met de gamer in gedachten. En dan is latency een wel heel belangrijk onderwerp. Deze headset heeft een latency van rond de 60ms, wat echt enorm strak is voor een true wireless headset. Je hoort dus enorm snel of een tegenstander je tegemoet komt. Game je in het OV of op andere onrustige plekken, dan is de actieve ruisonderdrukking ideaal. Voor de optimale ervaring zet je de headset in gaming mode via de app.

De muziek ervaring

Koop je de Razer Hammerhead True Wireless Pro voor muziek, dan zit je ook goed. Zeker wanneer je de app hebt gedownload. Je krijgt dan alle opties om het geluidsprofiel van de headset naar jouw smaak aan te passen. Daarnaast zijn er standaardprofielen zoals het standaard THX profiel. Al is dat profiel toch vooral gericht op entertainment zoals games en video. Ben je en echte basshead, kun je de bass flink opschroeven zonder snel aan helderheid in te leveren.

Dat de muziekkwaliteit zo enorm goed is, komt door de interne en externe microfoons die Razer in de oordopjes plaatst. Hierdoor krijgt de headset nog meer controle om de audiostream te optimaliseren voor jouw gehoor en om lawaai om je heen weg te drukken.

De ruisonderdrukking

Ik noemde de ANC al een paar keer, net als de Comply eartips. Toch wil ik nog even dieper ingaan op de ruisonderdrukking. Die is namelijk echt briljant bij Razer. Het merk kan hiermee moeiteloos concurreren met merken als Sennheiser en Samsung. De Comply eartips zorgen voor de eerste, passieve onderdrukking van omgevingslawaai. De ANC heeft dus microfoons buiten en binnenin de headset ter beschikking. Daarmee wordt gemeten welk tegengeluid geleverd moet worden om lawaai van buiten uit te schakelen. Het zijn vooral de geluiden met hoge frequenties waar de ANC wat moeite mee heeft met wegdrukken, maar dat is in ANC land heel normaal. De conclusie voor nu is dat Razer dit buitengewoon goed doet.

Gesprekskwaliteit

Het enige echte verbeterpunt voor de Razer Hammerhead True Wireless Pro zit hem in de gesprekskwaliteit. Die is toch een beetje matig. Dit ondanks de vele microfoons die Razer gebruikt. Ik kreeg met name klachten dat mijn stem af en toe even wegviel in gesprekken.

Conclusie Razer Hammerhead True Wireless Pro

De Razer Hammerhead True Wireless Pro is wat ons betreft de ultieme true wireless headset voor entertainment liefhebbers. Of je nu graag aan het gamen bent of veel videostreams kijkt, het maakt allemaal niet zo veel uit. Het is vooral de matige gesprekskwaliteit dat hem niet all-round inzetbaar maakt. Daardoor valt de score lager uit dan we eigenlijk zouden willen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnig entertainment geluid
  • Goede onboarding van de gebruiker
  • Low latency tijdens games

THE BAD

  • Gesprekskwaliteit is niet geweldig
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram