Logo GadgetGear.nl
Arjan draagt de Razer Blackshark V2 Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Razer Blackshark V2 Pro gaming headset

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Stoer ontwerp
  • Erg goede audio
  • Erg goede microfoon
  • Mooie complete levering

THE BAD

  • Oorschelpen isoleren niet heel sterk
  • Geen zich op de accustatus tijdens gebruik
  • Opladen via micro-USB

De Razer Blackshark V2 kwam scherp geprijsd in de markt en wist als gaming headset menig gamer aan zich te binden. Begin dit jaar ontvingen we de Razer Blackshark V2 Pro die onder anderen een wireless upgrade kreeg.

Unboxing

Razer levert de Razer Blackshark V2 Pro Keurig met een stoffen hoes, een losneembare microfoon, een laadkabel, documentatie en een USB dongle. Alle USB pluggen zijn keurig voorzien van een dopje.

Design

Qua design is niet heel veel veranderd aan de Razer Blackshark V2 Pro ten opzichte van de Razer Blackshark V2. Razer heeft dus opnieuw gekozen voor een headset die lijkt op wat helikopterpiloten dragen. Lekker stoer.

Je krijgt nog steeds een hele dikke en comfortabele hoofdband. De oorschelpen zijn groot, van plastic en zitten met twee dunne metalen stangetjes aan de hoofdband. Er zit geen Chroma verlichting in en er is bijna geen kleur te bekennen. Ook het Razer logo valt alleen maar op omdat het glans ten opzichte van het matzwarte plastic op de oorschelpen. Een verrassend low-profile ontwerp dus.

Draagcomfort

Of je deze headset nu koopt om te gamen of voor lange videocalls, zeer waarschijnlijk ga je hem heel wat uren dragen. Ik gebruik deze ook echt in beide situaties. De headset laat zich heel gemakkelijk op maat maken. Eenvoudigweg door hem op je hoofd te zetten en de oorschelpen omlaag te trekken.

Het gewicht van de Razer Blackshark V2 Pro is best goed voor een draadloze headset. Dit en de dikke hoofdband maken dat je deze met gemak lang op kunt houden. Ook met een relatief groot hoofd zoals dat van mij.

2.4GHz verbinding

Tegenwoordig verwacht je al heel snel dat een draadloze headset een bluetooth headsets is. Het gemak is dat je hem dan overal mee kunt koppelen. Echter… bluetooth headsets kennen ook een bepaalde hoeveelheid lag en daar zit je als gamer natuurlijk niet op te wachten.

Gelukkig (en logisch ook) kiest Razer voor een eigen 2.4GHz verbinding om het geluid van de headset overheen te gooien. Je hebt dan wel een vrije USB-A poort nodig, maar je hebt inderdaad een vrijwel lag-vrije beleving.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van de Razer Blackshark V2 Pro is behoorlijk goed. De headset is erg goed in het weergeven van een neutraal klankbeeld met iets warmte in het lage bereik. Hiervoor gebruikt het merk haar Triforce titanium 50mm drivers in de oorschelpen. Voor de gemiddelde luisteraar is dit gewoon een heel prettige headset.

THX Virtual Surround Sound

De Razer Blackshark V2 Pro is een THX virtual surround sound headset. Dit wil zeggen dat de surround beleving vanuit één driver per oorschelp moet komen. Door speciale techniek toe te passen, krijg je het idee van surround sound. Dit is een veld waar Razer enorm veel ervaring heeft zitten. Dit horen we ook terug in de headset. Niet zo nauwkeurig als echte surround, maar ze komen erg ver. Toffer is de spatial audio modus van de headset. Die geef ik zelfs de voorkeur.

Uiteraard is het zo dat je voor deze geluidsmodus gebruik moet maken van Razer Synapse 3. Ga je deze headset via USB gebruiken op de PlayStation 4 of een andere audiobron, is het gewoon een stereo headset.

Als het gaat om de geluidsisolatie, is de Razer Blackshark V2 Pro een reguliere headset. De foam in de earpads drukt wat geluid weg, maar dat is niet heel veel.

Microfoon

De Razer Blackshark V2 Pro is voorzien van een Hyperclear Supercardiod microfoon. Ik krijg complimenten van iedereen waarmee ik gesprekken voer over de kwaliteit van de microfoon. Hij pakt wel wat veel omgevingsgeluid op, maar hij is enorm zuiver. Ook hier kun je met Razer Synapse 3 de kwaliteit van jouw stemgeluid verder aanpassen.

Bediening

De headset beschikt over twee knoppen. De mute knop, die ook voorzien is van een groen randje en de powerknop. Daarnaast krijg je een hele grote volumemixer op jouw linker oor.

Razer Blackshark V2 Pro Bediening

Opladen

Als we dan kritiek op het ontwerp moeten geven, kunnen we dat heel goed doen op het gebied van opladen. Onderop de linker oorschelp zit namelijk een status LED die knippert wanneer de Razer Blackshark V2 Pro bijna leeg is. Maar dat zie je niet. Gelukkig gaat hij 24 uur mee op een volle accu, dus je komt niet heel snel voor een lege headset te staan. Opladen kan in zo’n 40 minuten.

Daarnaast heeft Razer nog een opvallende keuze gemaakt. Hij moet nog steeds worden opgeladen met een micro-USB kabel. In de tijd dat Razer ook USB-C producten op de markt brengt, is dit wat ons betreft gewoon een heel rare en misschien wat onhandige keuze.

De Razer Blackshark V2 Pro is ook voorzien van een sleep mode. Vergeet je hem uit te zetten, gaat hij vanzelf in een modus om stroom te besparen.

Conlcusie Razer Blackshark V2 Pro

Voor console gamers is het jammer dat je de audio modus die je met Razer Synapse instelt, niet kunt gebruiken op de consoles. Maar Razer zet dit ook echt als een headset voor PC gamers in de markt. Echt heel raar is dat dus niet. Qua audiodemping mag het allemaal wat beter, maar ook hier is het goed genoeg. De audiokwaliteit van zowel de drivers als de microfoon is echt heel goed. Staat tegenover dat je geen visuele waarschuwing krijgt dat je moet opladen. Ten opzichte van de Razer Blackshark V2 betaal je wel heel veel voor eigenlijk alleen de draadloze audio en een betere microfoon als toevoeging.

Razer Blackshark V2 Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.