Innr Outdoor Flex Light Colour
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Innr Outdoor Flex Light Color

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi, egaal licht
  • Mooie afwerking
  • Iets te flexibel voor onze toepassing, maar dat is gemakkelijk op te lossen

THE BAD

Het Nederlandse Innr produceert al jaren verlichting die goed aansluit op het assortiment van Philips Hue. Deze zomer komen ze naar buiten met hun eigen outdoor assortiment. Vandaag bespreken we de Innr Outdoor Flex Light Color met je.

Meten met twee maten

Voor je aan de slag gaat, is het belangrijk om goed na te denken over de toepassing van jouw lightstrip. De Innr Outdoor Flex Light Color komt namelijk in twee formaten. Wij zijn aan de slag gegaan met twee stuks van vier meter. Innr verkoopt echter ook een variant van 2 meter.

Waar je met outdoor verlichting altijd even rekening mee moet houden, is het bereik van Zigbee. Zigbee is een mesh netwerk. Hoe meer apparaten je hebt, hoe beter het netwerk. Zit er een buitenmuur tussen, dan wordt het bereik al snel minder. Zorg dus dat de ontvanger van de eerste outdoor lamp altijd binnen 10 meter is van een lamp of de hub die je binnen gebruikt.

Hou er in dit geval ook rekening mee dat je niet meerdere flexlights op één 12v adapter kunt aansluiten. Gebruik je meerdere flexlights, heb je voor iedere flexlight een eigen 12v circuit nodig. Er zijn eventueel 12v verlengkabels te koop van Innr. Deze hebben een lengte van 2 of 5 meter.

Wat zit er in de verpakking?

In mijn enthousiasme ben ik vergeten om een foto te maken van de unboxing. Die is redelijk volledig. Hoewel je voor montage langs een grasveldje op eigenlijk geen extra materiaal nodig hebt, is dit anders wanneer je, zoals ons, de Innr Outdoor Flex Light Color ergens op wenst te monteren.

Je krijgt daarvoor meteen 12 klemmen meegeleverd. Afhankelijk van de verpakking zijn deze wit of metaalkleurig. Ook krijg je 12 houtschroeven. Mocht je op steen gaan werken, moet je wel zelf pluggen regelen.

In de ene doos werd de Innr Outdoor Flex Light Color keurig samengebonden met kabelbinders die je daarna zelf kunt hergebruiken. In de andere doos werd dit met een ijzerdraadje gedaan, zoals je eigenlijk overal tegenkomt. Het product zelf is gelukkig wel 100% identiek.

Je krijgt een adapter aan een langer snoer en ook een iets korter snoer waar de Zigbee ontvanger in lijkt te zijn verwerkt. Na de adapter is alles veilig 12 volt, dus in het snoer knippen om deze door een klein gaatje in een kozijn te leiden mag geen enkel probleem zijn. Met een kroonsteentje of een druppeltje soldeer heb je alles zo weer aan elkaar ziten.

Wat is de lichtkwaliteit?

De vier meter lange LED strip is een zogenaamde RGBW strip. Met andere woorden, naast gekleurde LED’s bevat deze ook een witte LED om een intens wit licht weer te kunnen geven. Met behulp van de RGB LED’s kan deze ook warm wit worden. De kleurtemperatuur verloopt daarmee van 1.800K tot 6.500K. De 4 meter strip die wij gebruiken kan met een maximale intensiteit van 1.000 lumen schijnen, waar de 2 meter maximaal 550 lumen produceert. Het vermogen ligt dan op maximaal 46 Watt. Per strekkende meter heeft Innr 96 LED’s op de strip geplaatst.

Innr Outdoor Flex Light Colour

De LED strip is opvallend hoog. Dit levert wat meer mogelijkheden op bij montage. Zeker als je deze in een geultje in de tuin zou willen leggen. Bij blijft dan lekker stabiel liggen. Monteer je hem vrij op een muur o.i.d., dan krijg je een straalhoek van 270 graden.

Wat Innr ook goed doet is dat de daadwerkelijke LED strip dieper in de strip ligt. Door de buitenkant te matteren krijg je hierdoor een mooi, egaal licht.

Hoe monteer je de Innr Outdoor Flex Light Color?

Zoals gezegd zijn we niet voor ingraven in de tuin gegaan. In plaats daarvan hebben we de Innr Outdoor Flex Light Color op de voorgevel van ons kantoor geplaatst. Omdat we ons aardig hebben verkeken op het werk (onze voorgevel is qua elektra niet heel praktisch) hebben we de tweede aan de binnenkant geplaatst.

Zoals je kunt zien, geven de twee strips echt enorm veel licht. Wel valt op dat de strips door hun eigen flexibiliteit eigenlijk te weinig steun hebben aan de twaalf klemmen die zijn meegeleverd. We gaan de strips binnenkort voorzien van 4 meter L profiel die we tegen de klemmen monteren. Dan wordt de horizontale lijn zonder twijfel een stuk strakker.

Conlcusie Innr Outdoor Flex Light Color

De Innr Outdoor Flex Light Color is onderdeel van mijn eerste kennismaking met Innr. Het product is stevig en goed afgewerkt. Bovendien komt er zeer mooi, egaal licht vanaf. De Philips Hue hub kan bovendien moeiteloos schakelen met de lichtslang, al kunnen we hem alleen niet als onderdeel van een entertainment zone instellen. Gelukkig hebben we daar buiten ook echt geen behoefte aan.

Innr Outdoor Flex Light Color kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.