Review: Ewent Multi-Connect Wireless Mouse EW3240

Ewent Multi-Connect Wireless Mouse EW3240 Verpakking

Het Nederlandse Ewent lanceerde onlangs een nieuwe muis voor op kantoor. De Ewent Multi-Connect Wireless Mouse is draadloos en de dongle is compatible met USB-A en USB-C.

Unboxing

De Ewent Multi-Connect Wireless Mouse wordt verpakt met de USB dongle en twee AA batterijen. Daarnaast krijg je nog wat documentatie, die je eigenlijk niet nodig hebt.

Design

Qua design ziet de Ewent Multi-Connect Wireless Mouse er echt high-end uit. Mooi gebruik van plastics, strakke lijnen en hier en daar een mooie accentlijn. Denk aan het zilver-grijze middeneiland en het gedetailleerde scrollwiel. De muis is ergonomisch ontworpen voor de gemiddelde rechter hand.

De Ewent Multi-Connect Wireless Mouse is een 7-knops muis. Bij de duim beschikt hij over twee navigatieknoppen.

2.4GHz USB Dongle en Bluetooth

De Ewent Multi-Connect Wireless Mouse komt met een eigen 2.4GHz dongle. Het bijzonder aan de dongle is dat deze tweezijdig is. Aan de ene kant zit een USB-C plug en aan de andere kant een USB-A plug. Jammer is dat slechts één van de twee afgedopt is, namelijk de USB-C plug. USB-C gebruikers kijken dus wel tegen de uitstekende USB-A plug aan. Zonder muren heeft de dongle een maximaal bereik van zo’n 10 meter. Mocht je zonder dongle willen werken, dan kun je de muis ook via Bluetooth verbinden. De muis maakt dan gebruik van Bluetooth 3.0. De muis kan gelijktijdig met twee Bluetooth apparaten worden gekoppeld.

Responsief

De Ewent Multi-Connect Wireless Mouse blijkt met de eigen dongle een zeer repsonsieve muis te zijn. Een muis waar we stiekem ook echt wel mee durven te gamen. De 2.4GHz verbinding is gewoon echt lekker snel. Voor gamers en mensen die grafisch werken is het ook tof dat deze muis met een DPI switch komt, al is deze niet instelbaar. Je kiest tussen 600-1.200-2.000 en 2.400 DPI. Je kunt dus heel precies werken.

Ewent Multi-Connect Wireless Mouse EW3240 Scrollwiel

Accuduur

We hebben de muis nu ruim een maand in gebruik op de meegeleverde baterijen. Heel eerlijk, ik vergeet hem vaak uit te zetten. Dat is geen probleem. Dat Ewent niet voor een accu kiest snappen we. Dat zou de prijs omhoog gooien. Daarnaast moet je dan ook een flexibele laadkabel meeleveren. Eigenlijk is het wel prettig om gewoon de batterijen te kunnen wisselen tegen de tijd dat de muis eindelijk een keertje leeg is.

Conclusie Ewent Multi-Connect Wireless Mouse

Van alle Ewent muizen die we hebben getest, is de Ewent Multi-Connect Wireless Mouse duidelijk de meest vooruitstrevende. Perfect qua design. Optimaal voor op kantoor en ook dik in orde voor de gemiddelde gamer. Een muis waar je dus echt alle kanten mee op kunt.

EW3240 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Compleet geleverd
  • Mooi gebruik van plastics
  • Comfortabel in gebruik
  • Zeer snelle all-round muis

THE BAD

  • We missen een dopje om de USB-A plus af te dekken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

EW3240 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com