ACT HDMI Splitter 4K AC7830 Verpakking
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: ACT HDMI Splitter 4K AC7830

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Doet precies wat je verwacht
  • Praktisch ontwerp
  • Complete levering

THE BAD

Stel, je wilt op vier HDMI displays hetzelfde (4K) beeld laten zien. Het Nederlandse ACT bouwde voor dit doel haar ACT HDMI Splitter 4K AC7830. Een compact kastje dat 1 HDMI input verdeelt over vier outputs.

Unboxing

ACT levert de HDMI splitter met documentatie en een adapter. Meer heb je niet nodig om ermee aan de slag te kunnen gaan.

ACT HDMI Splitter 4K AC7830 Uitgepakt

Design

Het design van de ACT HDMI Splitter 4K is heel duidelijk door de grote status LED’s op de voorkant van de behuizing.

Om bulky HDMI pluggen voldoende ruimte te geven, zijn de HDMI poorten verdeeld over de achter- en zijkanten. Links de input samen met de stroomaansluiting, achter drie HDMI outputs en rechts nog een HDMI output. Qua cable management is dat misschien niet de netste oplossing, maar het is wel heel functioneel.

De behuizing zelf is van metaal gemaakt om de elektronica nog een beetje passief te koelen. De bedrukking op het metaal is mooi duidelijk.

Specs

De ACT HDMI Splitter 4K is gebouwd op basis van HDMI 1.4a. Je kunt dus maximaal 3.840×2.160 4K / UHD resolutie delen met een snelheid van 30 frames per seconde. Ga je voor FullHD, dan kun je het signaal op 60FPS splitten. Ook 3D ondersteuning is aanwezig. Voor het weergeven van beschermde content beschikt de splitter over HDCP ondersteuning net als EDID voor het automatisch correct instellen van de resolutie op de TV of monitor.

Conclusie ACT HDMI Splitter 4K

De ACT HDMI Splitter 4K doet precies wat hij moet doen. Hij splitst in onze test het 4K signaal keurig over vier bronnen en ook het kijken van een beveiligde Netflix stream over vier displays blijkt geen enkel probleem te zijn.

AC7830 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.